Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 132 kJ / 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,15 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 6,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Babička byla z jižních Čech, odtud název kudlanka neboli polévka zahuštěná moukou zakudlanou do podmáslí nebo kysané smetany.
Krok 2: Sušené houby v ruce trochu nalámeme na menší kousky a na chvíli namočíme do vody. Do osolené vody dáme vařit na kousky rozkrájené oloupané brambory, přidáme pokrájené houby a kmín.
Krok 3: Když jsou brambory a houby měkké, zahustíme polévku smetanou naředěnou mlékem, do které jsme zakudlali mouku a necháme ještě asi 10 minut povařit. Podle chuti přidáme ocet nebo mléko.
Zveřejněno 14. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka kudlanka houbová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MkQA
Moje poznámka
Polévka kudlanka houbová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MkQA
Nejnovější recepty
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 4 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 7 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 11 hodinami
Borůvkové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 1 hodinou
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Základní kváskový chleba
Brona.S před 1 hodinou
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 1 hodinou
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 2 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 2 hodinami
Banánové muffiny
anyge před 3 hodinami
Vepřová játra na přírodno
Spepik před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
voda,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
ocet
Komentáře (2)