Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 132 kJ / 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,15 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 6,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Babička byla z jižních Čech, odtud název kudlanka neboli polévka zahuštěná moukou zakudlanou do podmáslí nebo kysané smetany.
Krok 2: Sušené houby v ruce trochu nalámeme na menší kousky a na chvíli namočíme do vody. Do osolené vody dáme vařit na kousky rozkrájené oloupané brambory, přidáme pokrájené houby a kmín.
Krok 3: Když jsou brambory a houby měkké, zahustíme polévku smetanou naředěnou mlékem, do které jsme zakudlali mouku a necháme ještě asi 10 minut povařit. Podle chuti přidáme ocet nebo mléko.
Zveřejněno 14. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka kudlanka houbová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MkQA
Moje poznámka
Polévka kudlanka houbová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MkQA
Nejnovější recepty
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 1 hodinou
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 3 hodinami
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp
panilek před 19 minutami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 32 minutami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 34 minutami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 2 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 2 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 2 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 3 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 3 hodinami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Moanka před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
voda,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
ocet
Komentáře (2)