Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 401 kJ / 2 486 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,28 g |
Tuky | 51,68 g |
Vláknina | 15,96 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 638 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 405,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pro domácí pekárnu:
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Ručně nebo s robotem:
Z vlažné vody, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 2: Hotové a vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 20 kousků a z každého uděláme malý bochníček. Všechny zakryjeme čistou utěrkou a takto necháme asi 30 minut kynout. Krok 3: Na větší pánvi rozehřejeme olej. Každou bulečku rukou lehce rozmáčkneme na vyšší placku a vložíme do oleje smažit. Smažíme je po několika kusech najednou, teplotu je třeba hlídat – vdolečky se nesmí smažit ani moc rychle (mohly by být uvnitř polosyrové), ani moc pomalu (jsou pak tvrdé, nasáknuté olejem). Krok 4: Usmažíme je z obou stran, hotové je z pánve vytáhneme na papírovou utěrku, po chvilce přendáme na talíř, ozdobíme zakysankou nebo oslazeným tvarohem, marmeládou a čerstvým ovocem.
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Ručně nebo s robotem:
Z vlažné vody, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 2: Hotové a vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 20 kousků a z každého uděláme malý bochníček. Všechny zakryjeme čistou utěrkou a takto necháme asi 30 minut kynout. Krok 3: Na větší pánvi rozehřejeme olej. Každou bulečku rukou lehce rozmáčkneme na vyšší placku a vložíme do oleje smažit. Smažíme je po několika kusech najednou, teplotu je třeba hlídat – vdolečky se nesmí smažit ani moc rychle (mohly by být uvnitř polosyrové), ani moc pomalu (jsou pak tvrdé, nasáknuté olejem). Krok 4: Usmažíme je z obou stran, hotové je z pánve vytáhneme na papírovou utěrku, po chvilce přendáme na talíř, ozdobíme zakysankou nebo oslazeným tvarohem, marmeládou a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 16. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4l1
Moje poznámka
Podmáslové vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4l1
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 9 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 9 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 9 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 10 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 10 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 11 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 11 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 12 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 12 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 12 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 12 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 13 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 14 hodinami
Suroviny:
podmáslí,
voda,
olej,
rum,
vejce,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
olej,
smetana zakysaná,
marmeláda,
ovoce
Komentáře (5)