Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 184 kJ / 2 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,60 g |
Tuky | 99,14 g |
Vláknina | 16,12 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 370,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pro domácí pekárnu:
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Ručně nebo s robotem:
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové a vykynuté těsto na stole zlehka propracujeme, rozdělíme na dva kusy a každý kus rozválíme do kruhu. Krok 4: Kráječem na pizzu nebo nožem kruhy rozdělíme na 8 dílů (jako pizzu). Krok 5: Díly svineme do rohlíků (celkem 16), které uložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple místnosti asi 25-35 minut kynout. Krok 6: Pak rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme posypat celým kmínem) a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C / asi 13-15 minut).
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Ručně nebo s robotem:
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové a vykynuté těsto na stole zlehka propracujeme, rozdělíme na dva kusy a každý kus rozválíme do kruhu. Krok 4: Kráječem na pizzu nebo nožem kruhy rozdělíme na 8 dílů (jako pizzu). Krok 5: Díly svineme do rohlíků (celkem 16), které uložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple místnosti asi 25-35 minut kynout. Krok 6: Pak rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme posypat celým kmínem) a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C / asi 13-15 minut).
Zveřejněno 10. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W52X
Moje poznámka
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W52X
Nejnovější recepty
Párečky v těstíčku
Přidáno před 35 minutami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 40 minutami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 1 hodinou
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 3 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 3 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 5 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 6 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
sádlo,
škvarky,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
pepř,
droždí čerstvé
Komentáře (8)