Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 050 kJ / 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,61 g |
Tuky | 12,18 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 26,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, brambory a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s kořením dosklovata.
Krok 2: Přidáme brambory, květák a minutku restujeme. Zalijeme mlékem a vývarem tak, aby byl zároveň se zeleninou.
Krok 3: Tvrdé stonky kopru svážeme a přidáme ke květáku. Vaříme pozvolna bez poklice cca 20 minut doměkka.
Krok 4: Poté vybereme koření, list a stonky. Vše rozmixujeme dohladka. Omáčka by měla mít hustotu akorát.
Krok 5: Smícháme smetanu s trochou horké omáčky a přidáme ke zbytku. Krátce povaříme a nakonec vmícháme nasekaný kopr.
Krok 6: Omáčku dochutíme podle chuti solí, pepřem nebo cukrem. Podáváme s vařenými vejci nebo vařeným hovězím. Já měla hovězí jazyk.
Zveřejněno 2. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková koprovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKRV
Moje poznámka
Květáková koprovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKRV
Nejnovější recepty
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno 1. 8. 2025 08:02:02
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Kykolka před 1 minutou
Churros s čokoládou (Čuros)
jestedka před 5 minutami
Chutné vafle
Saminka před 29 minutami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
pesmax před 51 minutami
BBQ (barbecue) omáčka
taxiotik@seznam.cz před 1 hodinou
Chilli con carne
Tomasfaix před 1 hodinou
Čočková polévka s uzeninou
danielle72 před 1 hodinou
Maminčina jablečná buchta
petka.ftk před 2 hodinami
Kulajda
imzlin@seznam.cz před 2 hodinami
Rajská polévka III
Tynaja před 2 hodinami
Suroviny:
květák,
brambory,
cibule,
máslo,
smetana zakysaná,
mléko,
vývar,
kopr čerstvý,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr
Komentáře (1)