"Pštrosí" vejce
Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky chutná také s lehkou bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 813 kJ / 1 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,08 g |
Tuky | 120,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Pštrosí" vejce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlA6
Moje poznámka
"Pštrosí" vejce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlA6
Nejnovější recepty
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 3 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placičky s mákem a třešňovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 4 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 5 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 7 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 8 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 8 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 9 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 9 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 10 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 10 hodinami
Tématické fráze:
pštrosí vejce,
pštrosí vejce recept,
recept na pštrosí vejce,
pštrosí vejce v troubě,
pštrosí vejce z mletého masa,
recept pštrosí vejce,
recepty pštrosí vejce,
mleté maso pštrosí vejce,
pštrosí vejce pečené v troubě,
recepty z vajec,
pstrosi vejce recepty,
pečené pštrosí vejce,
pštrosí vejce s bramborovou kaší,
pštrosí vejce s bramborem,
recepty na pštrosí vejce,
pstrosy vejce recept,
pštrosí vejce pečené,
pstosi vejce,
pštrosí vejce recept v troubě,
příprava pštrosího vejce
Suroviny:
vejce,
maso mleté,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (20)
Fígl je v tom, vejce uvařit hen tak aby bílek ztuhnul, loupání je peklo, obalit tenkou vrstvou masové směsi a smažit. Ve finále je zloutek ještě polotekuty. A tak to má být.
Vejce ne natvrdo? Tak to neznám
"Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom." Bylo by lze vložit odkaz? Rád bych se přiučil
Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom.
Zhlédla jsem dost slovutnych kuchařů....kdo umí umí...vajco opravdu na hniličko, tenká vrstva mletého a rychlá příprava....oloupat toto vejce je cirkusový úkon...
citronek:
A není to šumák
No, vzhledem k poměrně dlouhé době tepelné úpravy by to možná šlo i ze syrových vajec...
Asi prohnat vejce přes mražák, pak je odskořápkovat, rychle obklíčit fáší a upéci (nejlépe v miskách)
Samozřejmě si dělám srandu, že
Myslíte že má hnusnější fotečky než je ta moje VETŘELCOVÝCH VAJEC? No to byste mě potěšila
Pouze pro silnější žaludky je ALLIEN ve svém předposlednim vývojovém stadiu k vidění zde http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=25166...
Ale varoval jsem vás
Vetřelečci se v mém provedení líhnou, oproti receptu, z odskořápkovaných vajec...
Edit:
No vida, iveta byla smazána...