Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice
Uvařili jste brokolici a po krátkém vaření vám zbyl nepříliš výrazný vývar? Nevylévejte ho, ale připravte z něj chutnou polévku. Z brokolicového pyré a kousků sekaného špenátu vytvoříme polévku ideální třeba na Zelený čtvrtek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 073 kJ / 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 11,67 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 27,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y15O
Moje poznámka
Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y15O
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 17 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 17 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 1 hodinou
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 1 hodinou
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 1 hodinou
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 2 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Suroviny:
špenát,
brokolice,
mléko,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
česnek,
bujón
Komentáře (4)