Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 622 kJ / 5 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,88 g |
Tuky | 327,65 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 5,79 g |
Sůl | 5,30 g |
Sacharidy | 456,32 g |
Postup přípravy
Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu. Krok 3: Do vyšlehané pěny po částech přidáváme smíchanou mouku s kakaem, sodou, podmáslím a octem. Nakonec přidáme opatrně tuhý sníh a červené barvivo. Krok 4: Dáme péct do dortové formy o průměru 24 cm. Teplota 180 °C asi 40 min. Krok 5: Na krém vyšleháme smetanu ke šlehání. Jakmile bude polotuhá, přidáme ostatní ingredience a šleháme do zhoustnutí. Krok 6: Korpus po vychlazení z vrchní části odkrojíme na rozdrobení posypu. Zbytek korpusu rozkrojíme na 2 pláty, promažeme krémem. Můžeme obmazat boky i vrchní stranu, kterou posypeme rozdrobeným korpusem.
Zveřejněno 15. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZqJJ
Moje poznámka
Red Velvet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZqJJ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 13 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 14 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 17 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 19 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 20 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 23 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 32 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
kakao,
máslo,
cukr krupice,
vanilka,
vejce,
podmáslí,
ocet vinný bílý,
potravinářské barvivo,
mascarpone,
sýr philadelphia,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva limetková,
kůra limetková
Komentáře (1)