Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 622 kJ / 5 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,88 g |
| Tuky | 327,65 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 5,79 g |
| Sůl | 5,30 g |
| Sacharidy | 456,32 g |
Postup přípravy
Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu. Krok 3: Do vyšlehané pěny po částech přidáváme smíchanou mouku s kakaem, sodou, podmáslím a octem. Nakonec přidáme opatrně tuhý sníh a červené barvivo. Krok 4: Dáme péct do dortové formy o průměru 24 cm. Teplota 180 °C asi 40 min. Krok 5: Na krém vyšleháme smetanu ke šlehání. Jakmile bude polotuhá, přidáme ostatní ingredience a šleháme do zhoustnutí. Krok 6: Korpus po vychlazení z vrchní části odkrojíme na rozdrobení posypu. Zbytek korpusu rozkrojíme na 2 pláty, promažeme krémem. Můžeme obmazat boky i vrchní stranu, kterou posypeme rozdrobeným korpusem.
Zveřejněno 15. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZqJJ
Moje poznámka
Red Velvet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZqJJ
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 38 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 45 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 49 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 51 minutami
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
kakao,
máslo,
cukr krupice,
vanilka,
vejce,
podmáslí,
ocet vinný bílý,
potravinářské barvivo,
mascarpone,
sýr philadelphia,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva limetková,
kůra limetková
Komentáře (1)