Krémová česnečka
Hledáte jednoduchý a chutný recept na krémovou, ale říznou česnečku? S křupavými krutonky opečenými na másle je jako dělaná na chladné dny, kdy potřebujete zahřát a povzbudit. Zkuste náš recept a přesvědčte se sami. Hotová je do pár minut.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 506 kJ / 1 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,44 g |
Tuky | 90,43 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,46 g |
Sacharidy | 100,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo a necháme na něm rozvonět oloupaný a rozmačkaný česnek.
Krok 2: Potom přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku.
Krok 3: Za stálého míchání do jíšky přilijeme studený vývar a metličkou dobře rozmícháme.
Krok 4: Povaříme 10 minut, přidáme Vegetu a smetanu.
Polévku necháme dalších 5 minut povařit, poté odstavíme z ohně a dochutíme solí a majoránkou. Krok 5: Podáváme s krutonky, které připravíme ze starších rohlíků. Nakrájíme je na kostičky a opečeme na másle.
Polévku necháme dalších 5 minut povařit, poté odstavíme z ohně a dochutíme solí a majoránkou. Krok 5: Podáváme s krutonky, které připravíme ze starších rohlíků. Nakrájíme je na kostičky a opečeme na másle.
Zveřejněno 17. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0py
Moje poznámka
Krémová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0py
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 1 hodinou
Ševcovský mls II.
redwinn před 1 hodinou
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 1 hodinou
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 2 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 2 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 2 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 5 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 5 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 5 hodinami
Tématické fráze:
krémová česnečka,
česnečka krémová,
krémová česnečka recept,
luxusní krémová česnečka,
recept krémová česnečka,
recept na krémovou česnečku,
recepty kremova cesnecka,
krémová česneková polévka,
kremova cesnacka,
krémové česnečka,
krémová česnečka dity p.,
krémová čenečka,
česnečka,
kremova cesnecka,
krémový česnečka,
česnečka krémová recept,
luxusní česnečka,
česneková polévka krémová recept,
česnčka krémová,
čenečka
Suroviny:
máslo,
česnek,
mouka hladká,
vývar masový,
vegeta,
smetana na vaření,
sůl,
majoránka,
rohlík,
máslo
Komentáře (23)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
1.) 10 stroužků česneku je málo, chuť bude mdlá
2.) mouka v polévce nemá co dělat
3.) vegeta je jed, přesolená, chemická odpornost, která přebije chuť absolutně všeho
4.) Přidejte si k vegetě ještě sůl, ledviny vám určitě poděkují.
5.)smetana na vaření není dobrá ani do kafe. Do krémový polívky patří aspoň 30% smetana. Stačilo mi jenom přečíst si ingredience a vím, že bych něco tak hrozného nikdy nevařila.
Jsem studentka oboru KUCHAŘ! tak bych to měla vědět, když se to učíme