Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Díky tomuto receptu vykouzlíte sváteční pokrm během chvilky. Minutkové kotletky v česnekové marinádě s rozmarýnem jsou šťavnaté a lahodné. Redukce z červeného vína jim dodává ještě výraznější chuť a skvěle ladí s přílohou z brambor a růžičkové kapusty.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 997 kJ / 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,68 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 9,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, potřeme olivovým olejem, posolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme trochou sušeného rozmarýnu. Takto připravené maso necháme odležet v lednici do druhého dne.
Krok 2: Nakrájíme brambory na úhledné kostičky a hodíme je na pánev na rozpálený olivový olej. Trochu je opepříme, osolíme a necháme opékat, můžeme přikrýt poklicí.
Krok 3: Mezitím očistíme kapustičky a nakrájíme je na čtvrtky. Přihodíme k bramborám, dokořeníme a i s bramborami restujeme. Až se kapustičky trochu „připečou“, můžeme směs ještě podlít vodou a dusíme tak, aby byla zelenina „na skus“.
Krok 4: Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme z obou stran připravené kotletky, aby zůstaly uvnitř růžové. Když je maso hotové, dáme ho na talíř, zabalíme ho do alobalu a dáme odpočívat.
Krok 5: K výpeku na pánvi přilejeme červené víno, necháme zredukovat a zahustíme studeným máslem.
Krok 6: Maso podáváme s opečenými brambůrkami a kapustičkami, na talíři jej přelijeme vinnou redukcí. Můžeme dozdobit snítkou čerstvého rozmarýnu.
Zveřejněno 18. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gy1y
Moje poznámka
Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gy1y
Nejnovější recepty
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 17 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 18 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 20 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová buchta s kokosem a čokoládou
brtna před 19 minutami
Koláč s fíky a rozmarýnem
veronika_straka před 32 minutami
Brokolice zapečená se sýrem
snegurka před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 6 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 6 hodinami
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 14 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 14 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 14 hodinami
Suroviny:
kost,
česnek,
olej olivový,
víno červené,
máslo,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
kapustičky,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)