Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Díky tomuto receptu vykouzlíte sváteční pokrm během chvilky. Minutkové kotletky v česnekové marinádě s rozmarýnem jsou šťavnaté a lahodné. Redukce z červeného vína jim dodává ještě výraznější chuť a skvěle ladí s přílohou z brambor a růžičkové kapusty.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 997 kJ / 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,68 g |
| Tuky | 0,36 g |
| Vláknina | 9,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, potřeme olivovým olejem, posolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme trochou sušeného rozmarýnu. Takto připravené maso necháme odležet v lednici do druhého dne.
Krok 2: Nakrájíme brambory na úhledné kostičky a hodíme je na pánev na rozpálený olivový olej. Trochu je opepříme, osolíme a necháme opékat, můžeme přikrýt poklicí.
Krok 3: Mezitím očistíme kapustičky a nakrájíme je na čtvrtky. Přihodíme k bramborám, dokořeníme a i s bramborami restujeme. Až se kapustičky trochu „připečou“, můžeme směs ještě podlít vodou a dusíme tak, aby byla zelenina „na skus“.
Krok 4: Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme z obou stran připravené kotletky, aby zůstaly uvnitř růžové. Když je maso hotové, dáme ho na talíř, zabalíme ho do alobalu a dáme odpočívat.
Krok 5: K výpeku na pánvi přilejeme červené víno, necháme zredukovat a zahustíme studeným máslem.
Krok 6: Maso podáváme s opečenými brambůrkami a kapustičkami, na talíři jej přelijeme vinnou redukcí. Můžeme dozdobit snítkou čerstvého rozmarýnu.
Zveřejněno 18. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gy1y
Moje poznámka
Kotletky z mladého jehněčího s opečenými kapustovými brambůrky z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gy1y
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 19 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 22 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 22 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 1 hodinou
Koňakové řezy
janatka před 2 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 4 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 11 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 12 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 15 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 15 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 15 hodinami
Suroviny:
kost,
česnek,
olej olivový,
víno červené,
máslo,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
kapustičky,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)