Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 370 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,66 g |
Tuky | 2,40 g |
Vláknina | 41,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 635 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 46,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.
Krok 2: Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml, až bude hustý.
Krok 3: Pak silný vývar přelijeme do tvořítek na led a dáme do mrazáku. Nebo ztuhlé nakrájíme na kostky a zamrazíme. Pak použijeme jako obyčejný koupený bujón.
Zveřejněno 1. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bujón
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74V8
Moje poznámka
Domácí bujón
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74V8
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 9 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 13 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
domácí bujón,
bujón domácí,
domácí bujonove kostky recept,
bujón-recept,
recept na domácí bujon,
jak na domaci bujón,
silný domácí bujon,
domácí bujón z kostí,
domácí bujón hustý
Suroviny:
skelet kuřecí,
kost hovězí morková,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
pórek,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
libeček,
sůl
Komentáře (22)