Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Čalamáda zavařená v parním hrnci je skvělým způsobem, jak uchovat chuť sezónní zeleniny po celý rok. Tato tradiční směs zelí, paprik, cibule a dalších druhů zeleniny je dochucena octem, cukrem a kořením, což jí dodává nezaměnitelnou sladkokyselou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
hrnek o objemu 250 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 974 kJ / 2 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 125,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 255,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše nakrájíme na nudličky, případně malé okurky a malé cukety na kolečka.
Krok 2: Připravíme nálev. Vše dáme do jednoho hrnce, zahřejeme a důkladně rozmícháme. Maximálně zahřejeme na 40 °C, ale bude stačit i nižší teplota.
Krok 3: Na dno zavařovací sklenice vlijeme asi 2 cm nálevu, natlačíme zeleninu, dolejeme nálevem, okraj sklenice otřeme a uzavřeme šroubovacím víčkem.
Krok 4: Sklenice uložíme do parního hrnce a 30 minut vaříme v páře. Po 30 minutách sklenice vyjmeme, víčka mírně povolíme, necháme odfouknout a ihned znovu dotáhneme.
Krok 5: Necháme vychladnout a sklenice uložíme.
Zveřejněno 17. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7387w
Moje poznámka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7387w
Nejnovější recepty
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 25 minutami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 25 minutami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 8 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 9 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 11 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 11 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 12 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 12 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 12 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 13 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 14 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 14 hodinami
Suroviny:
zelí,
cibule,
paprika,
cuketa,
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
cukr krupice,
olej,
sůl
Komentáře (2)