Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 108 kJ / 3 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,95 g |
| Tuky | 162,90 g |
| Vláknina | 11,62 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 252 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 401,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme cukr a vejce, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem s rozpuštěným máslem. Zaděláme vláčné těsto, které se nelepí ke stěnám nádoby. Povrch lehce poprašíme moukou a zakryté necháme na teple vykynout, až těsto zhruba zdvojnásobí svůj objem.
Krok 2: Z vykynutého těsta utvoříme váleček o průměru asi 2 cm a z něj odkrajujeme stejně velké kousky. Tvoříme z nich kuličky, každou zvlášť potřeme rozpuštěným máslem (nebo je v něm omočíme), aby se neslepily a skládáme je do tukem vymazaného pekáče.
Krok 3: Pečeme je při 160 °C asi 20 minut. Horké buchtičky ještě potřeme rozpuštěným máslem.
Krok 4: Na krém smícháme smetanu s vanilkou a přivedeme ji téměř k bodu varu. Necháme vychladnout a zašleháme do ní žloutky s cukrem. Přidáme špetku soli a vaříme mírným varem a za stálého šlehání, až krém zhoustne. Odstavíme a za občasného promíchání necháme trochu zchladnout.
Krok 5: Místo krému můžeme udělat vanilkový nebo čokoládový puding. Záleží, co máte rádi.
Ještě teplé buchty jsem posypala grankem.
Ještě teplé buchty jsem posypala grankem.
Zveřejněno 1. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté buchtičky se šodó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QAP
Moje poznámka
Kynuté buchtičky se šodó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QAP
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 31 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 34 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 41 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka,
sůl,
cukr krupice,
vejce,
droždí,
mléko,
máslo,
máslo,
smetana ke šlehání,
vanilka,
žloutek,
cukr krupice,
sůl,
máslo
Komentáře (1)