Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole z křehkého těsta

Koupili jste si kovové trubičky a hledáte osvědčený recept na kremrole? Velmi často se k jejich přípravě používá listové těsto, ale příliš se drobí. Upečte si kremrole z křehkého smetanového těsta podle receptu našich babiček.

Hodnocení receptu je 4,1 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 851 kJ /
4 505 kcal
Bílkoviny69,63 g
Tuky261,64 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 339 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy462,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, másla a obou smetan vypracujeme hladké těsto, zaděláváme v robotu. Zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice. Krok 2: Kovové trubičky potřeme olejem, chutnější je použít ghí. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 3: Těsto rozdělíme na tři části, dvě části zatím necháme v lednici, aby těsto příliš nezměklo. Krok 4: Těsto rozválíme na sílu asi 3 mm a rádlem nakrájíme na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Velikost záleží na tom, jak velké kremrole chceme mít. Ideální jsou pruhy těsta zhruba 20 cm dlouhé a 3 cm široké. Krok 5: Proužek těsta navineme na připravenou formičku a dáme na plech. Postup opakujeme do spotřebování celého těsta. Všechny kremrole pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby. Krok 6: Pečeme 12-15 minut do zlatova, podle velikosti kremrolí. Krok 7: Necháme chvilku vychladnout, poté opatrně stáhneme kremrole z trubiček, pozor, jsou křehké. Krok 8: Na sporáku svaříme cukr s vodou na teplotu 115-120 °C, celou dobu nesmíme rozvar míchat, jinak by zkrystalizoval. Krok 9: Bílky začneme šlehat. Krok 10: Za stálého šlehání pomalu naléváme horký rozvar do sněhu a šleháme až do jeho mírného prochladnutí. Krok 11: Před plněním kremrolí dáme sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pracuje. Krok 12: Sníh přendáme do zdobícího sáčku s hladkou špičkou a plníme kremrole z obou stran, aby byl sníh po celé délce. Krok 13: Naplněné kremrole dáme do lednice rozležet, ideálně 1-2 dny, ale dají se jíst ihned po upečení.

TIP: Retro zákusky

Zveřejněno 17. 2. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Tip č.1: Pokud nemáte teploměr, svařte rozvar tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo.

* Tip č.2: Sníh můžete ochutit třeba vanilkou, já často používám třeba ostružinovou pastu, která sněhu dodá příjemnou kyselkavost.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKR7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKR7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Byli výborný prý se mi povedlo tak jsem pak dělal další 😁

Těsto super. Krém jsem dělala podle postupu a tekl. Nechápu, co je blbě...

Jsou výborné, křehké. Akorát mi teda nevyšel sníh a musela jsem ještě z 1/2 dávky došlehat.

Tip na pečení: kovové trubičky jsem si omotal pečícím papírem a nemusel je mastit. Možná to ani tak není třeba, protože těsto je hodně mastné. Ale upečené trubičky se takto sundávaly snadno.

Moc děkuji za nádherné fotky, jste Šikulky :-K<3

:yes:pěkný recept a moc hezké foto :yes::-K

MiskaKulicka: Za zkoušku nic nedám..... ! Upeču malý krémeš. ;-)

Veronika.Hrozna: nemám ho na nic jiného vyzkoušené, ale napadá mě třeba upéct ho jako pláty, promazat žloutkovým krémem, nahoru polevu. Něco ve stylu žloutkových řezů :-Q

MiskaKulicka: Možná poradíš, na co, by se ještě to těsto dalo použít , moc se mi líbí. ;-)

Nádherné :yes::yes::yes::yes::-8:-8:-8:-8

Suroviny:
mouka hladká, máslo, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, olej, vejce, bílek, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu