Empanada Gallega (plněný koláč)
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Energie | 16 540 kJ / 3 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 196,81 g |
Tuky | 175,10 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 658 mg |
Sodík | 8,91 g |
Sůl | 21,71 g |
Sacharidy | 388,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2013 16:28
Kamili:
Jedna z najrozšírenejších je plnená tuniakom zmiešaným so zeleninou (napr.: cibuľa, paprika, pór) a tepelne upravená pred vložením do cesta, ktorého príprava (domáca, nie priemyselná) je dosť pracná.
V obchodoch sa predáva tiež hotová (ako napr.: pizza) s niekoľkotýždňovou zárukou alebo mrazená. Treba ich v rúre dokončiť piecť. Oba druhy s rôznou náplňou, aj keď prevláda tuniaková - pobrežie Galície bolo kedysi bohaté na tuniakové ryby a tak tradícia pokračuje, aj keď dnes je lov tuniakových rýb prísne kontrolovaný.
Jedna z najrozšírenejších je plnená tuniakom zmiešaným so zeleninou (napr.: cibuľa, paprika, pór) a tepelne upravená pred vložením do cesta, ktorého príprava (domáca, nie priemyselná) je dosť pracná.
V obchodoch sa predáva tiež hotová (ako napr.: pizza) s niekoľkotýždňovou zárukou alebo mrazená. Treba ich v rúre dokončiť piecť. Oba druhy s rôznou náplňou, aj keď prevláda tuniaková - pobrežie Galície bolo kedysi bohaté na tuniakové ryby a tak tradícia pokračuje, aj keď dnes je lov tuniakových rýb prísne kontrolovaný.
24. 1. 2013 14:22
24. 1. 2013 13:42
Kamili:Kamili, to znám přímo ze Španělska, kde jsem to jedla poprvé a několikrát opakovala jak to chutnalo, jen to nebylo tak veliké, jak to máš ty, ale může to mít jakýkoliv tvar. Doma jsem to zkoušela jako Pajaska s ochuceným mletým a je to šťavnatějšíDávám ti 5.bod
24. 1. 2013 13:27
Já si tenhle recept brzo vyzkouším, co tam zahalim, to ještě nevím, ale takové slané “věci“ mám rád
24. 1. 2013 13:25
24. 1. 2013 13:25
Moc pěkné. Dělávám také a plním čímkoliv,nejvíce nám chutná ochuceným mletým masem,to předem restuji,s trochou protlaku a zeleninou,nej je porek.Hodí se na oslavy, v létě atd.Dělávám na výlety,cestování - malé kapsy.
Kvituji domácí těsto,není to obligátní tučné listové.
Tedy nic proti listovému.V tomto případě,je ale toto mnohem chutnější.
Kvituji domácí těsto,není to obligátní tučné listové.
Tedy nic proti listovému.V tomto případě,je ale toto mnohem chutnější.
24. 1. 2013 13:21
Nadja: Empanada pochází ze španělského slovesa "empanar", což znamená obalit nebo zabalit do chleba. Jinak Empanada může mít jakýkoliv tvar nemusí to být jenom obdélník.. Koláč je rozšířený v mnoha zemích západní Evropy, latinské Ameriky a části jihovýchodní Asie.
Jo a zeleninu můžete klidně přidat, věřím, že tím nic nezkazíte
Jo a zeleninu můžete klidně přidat, věřím, že tím nic nezkazíte
24. 1. 2013 13:01
Pěkný koláček se sýrem a šunkou, určitě by se mohla přidat i nějaká zeleninka.
Odkud pochází, že má takový španělský název?
+1.
Odkud pochází, že má takový španělský název?
+1.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 31 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: empanada empanadas recept empanáda s mletým masem empanada recept koláč plněný masem empanady koláč plněný sýrem recept empanada recept na empanada empenady plneny slany kolac recept empanady enpanada empamada recept kynuty kolac plneny s mletym masem spanelsky recept španělsko empanadas recepty nej-recepty slaný koláč s mletým masem vegetarianske empanada kolac recept co je to empanada empanadas plnene mletym masem
Suroviny: mouka hladká, voda, olej, droždí sušené, sůl, paprika sušená sladká, šunka, sýr tvrdý, vejce
Empanada Gallega (plněný koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QL6G
8 názorů