Krémová chřestová sváteční polévka
Tato polévka vyžaduje delší a pracnější přípravu, odmění se nám ale za to skvělou chutí. Brambory a chřestové špalíčky zalité jemným chřestovým krémem podáváme posypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 947 kJ / 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,16 g |
Tuky | 46,95 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 42,74 g |
Postup přípravy
Na krémovou polévku budeme potřebovat 5 stonků a ostatní dáme do lednice a použijeme na jiné recepty. V lednici vydrží takto upravený chřest až 5 dní. Krok 7: Polévka: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z chřestu. Provaříme, přidáme polovinu brambor a čtyři stonky chřestu nakrájeného na cca 2 cm špalíčky, ze kterých jsme odřízli špičky. Tyto špičky a jeden stonek necháme jako vložku. Polévku prohřejeme s brambory a chřestem, rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka na krém. Zjemníme smetanou a dochutíme solí a muškátovým oříškem. Krok 8: Servírujeme tak, že do talíře vložíme brambory, chřestové špalíčky, zalijeme krémem, ozdobíme špičkami chřestu a posypeme pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 7. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová chřestová sváteční polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkGqq
Moje poznámka
Krémová chřestová sváteční polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkGqq
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 13 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 13 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná hrachovka
Fitulka před 37 minutami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 1 hodinou
Italské plněné placky
Lucie1001 před 3 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 5 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 6 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 11 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 13 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 16 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 18 hodinami
Suroviny:
chřest bíly,
brambory,
voda,
smetana na vaření,
víno bílé,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
ořech muškátový,
pažitka
Komentáře (1)