Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 717 kJ / 4 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 360,63 g |
Tuky | 266,33 g |
Vláknina | 36,24 g |
Cholesterol | 918 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,65 g |
Sacharidy | 83,33 g |
Postup přípravy
Následně rovněž pevně svážeme provázkem. Krok 3: Roládu vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, cibuli nakrájenou na klínky a trošku vody. Krok 4: Pekáček přiklopíme víkem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme orientačně 2 hodiny, až je maso měkké.
V průběhu pečení roládu obracíme a přeléváme výpekem. Pokud je třeba, přidáme i trošku horké vody.
Před koncem pečení víko odstraníme a roládu dopečeme odkrytou. Krok 5: Po upečení roládu z pekáčku vyjmeme, výpek seškrábneme včetně všeho připečeného do kastrůlku. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme troškou vody a za občasného promíchání necháme pozvolna provařit. Nakonec šťávu přecedíme. Krok 6: Před podáváním z rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji. Krok 7: Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přidáme smetanu a metlou promícháme, aby se neudělaly hrudky. Krok 8: Vsypeme mražený hrášek a osolíme a opepříme. Krátce povaříme. Krok 9: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 7. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda s bramborem a hrášek na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82q8L
Moje poznámka
Vepřová roláda s bramborem a hrášek na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82q8L
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 1 minutou
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř,
česnek,
slanina anglická,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
hrášek mražený,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
brambory
Komentáře (3)