Nejlepší pudinkáče
Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a rozhodně si zaslouží místo ve vašem seznamu oblíbených moučníků.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 129 kJ / 6 245 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 95,78 g | 
| Tuky | 390,14 g | 
| Vláknina | 14,80 g | 
| Cholesterol | 1,16 g | 
| Sodík | 856 mg | 
| Sůl | 2,10 g | 
| Sacharidy | 580,28 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. Promícháme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kvásek vzejít.
	Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, vmícháme do ní špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně propracujeme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hodinu, aby zdvojnásobilo objem.
	Krok 3: Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu.
	Krok 4: Elektrickým šlehačem s metličkami vyšleháme máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice.
	Krok 5: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z těsta odkrajujeme stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm. Váleček přehneme na polovinu, čímž vzniknou dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták). Konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.
	Krok 6: Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout (ale není nutné), vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.
	Krok 7: Vychladlé korpusy rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Nejlepší pudinkáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rOW
Moje poznámka
					
				
Nejlepší pudinkáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rOW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 17 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 21 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 51 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pudinkace, 
						
						
							pudinkace recept, 
						
						
							recept na pudinkace, 
						
						
							pudinkáče recept videorecept, 
						
						
							pudinkáče recepty, 
						
						
							recepty pudinkáče, 
						
						
							recept pudinkace, 
						
						
							pudingače, 
						
						
							kynuté pudinkáče, 
						
						
							pudikače, 
						
						
							těsto na pudinkáče, 
						
						
							pudinkáče z listového těsta, 
						
						
							pudynkače, 
						
						
							pudynkače, 
						
						
							pudinkáč, 
						
						
							top recepty pudinkáče, 
						
						
							nejlepší recepty, 
						
						
							domaci pudinkace, 
						
						
							pudinkáče z domácí pekárny, 
						
						
							podinkáče
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							droždí, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							olej, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							vanilkové aroma, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
Komentáře (67)