Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 529 kJ / 2 039 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,12 g |
| Tuky | 70,66 g |
| Vláknina | 32,37 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 270,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí hodně šťávy, tak ji malinko vymačkáme. Krok 3: Jablka rozprostřeme ve stejné vrstvě na plech. Posypeme brusinkami, semínky, skořicí a cukrem. Krok 4: Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny a do ní po lžících vmícháme připravenou mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto nalijeme na jablka a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 6: Po vytažení z trouby na těsto položíme navlhčenou utěrku, pro snadnější manipulaci zakryjeme druhým plechem a rychle obrátíme. Krok 7: Z rolády stáhneme pečicí papír a pomocí utěrky opatrně zavineme. Krok 8: Roládu zabalíme do čistého papíru na pečení a necháme vychladnout, zabráníme tím lámání (praskání) těsta při pozdějším krájení. Krok 9: Nakrájenou roládu před podáváním pocukrujeme.
Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí hodně šťávy, tak ji malinko vymačkáme. Krok 3: Jablka rozprostřeme ve stejné vrstvě na plech. Posypeme brusinkami, semínky, skořicí a cukrem. Krok 4: Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny a do ní po lžících vmícháme připravenou mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto nalijeme na jablka a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 6: Po vytažení z trouby na těsto položíme navlhčenou utěrku, pro snadnější manipulaci zakryjeme druhým plechem a rychle obrátíme. Krok 7: Z rolády stáhneme pečicí papír a pomocí utěrky opatrně zavineme. Krok 8: Roládu zabalíme do čistého papíru na pečení a necháme vychladnout, zabráníme tím lámání (praskání) těsta při pozdějším krájení. Krok 9: Nakrájenou roládu před podáváním pocukrujeme.
Zveřejněno 8. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná roláda naopak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwB3
Moje poznámka
Jablečná roláda naopak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwB3
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 1 hodinou
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 16 minutami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 1 hodinou
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 1 hodinou
Rýžový nákyp
josef.ridic před 1 hodinou
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 4 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Suroviny:
jablko,
brusinky sušené,
semínka slunečnicová,
skořice mletá,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
pudinkový prášek,
vejce,
cukr krupice
Komentáře (5)