Skoropovidla

kedlubna Kuchař: kedlubna

Domácí pekárna 13 názorů

Suroviny

1,5 kg vypeckovaných švestek
1 želírovací cukr (3 v 1)
1 lžička kyseliny citronové
10 kapek rumové esence
1 skořicový cukr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky nakrájíme na kostičky, dáme do pekárny, přidáme ostatní přísady a zapneme program MARMELÁDA. Horké nalejeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme otočené vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Skoropovidla

  • Besinka35 Besinka35

  • SyPe70@seznam.cz SyPe70@seznam.cz(neregistrovaný)

    Prosím nedal by se recept použít na hrušky?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Takže hotovo.;-) Rozhodně bych příště nekrájela švestky na kostičky, ale pomixovala hned do pekárny. Nerozvaří se to!!! Takže, když jsem to vyndala hotové z pekárny, hned jsem to mixovala ponorným mixérem, aby se to aspoň vzdáleně povidlům podobalo, jinak to byl švestkový džem. Chuť vynikající, rozhodně moc dobré, ale jak jsem říkala, chuť spíš džemu. Kdysi jsem vařila několik hodin a ještě asi málo džem na sporáku, tak aspoň ta barva se podobala povidlům, ale mohly být hustější. Každopádně moc dobré.;-)

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    JANI, já už nepřidávám normální cukr když používám želírovací cukr ! 2 v 1 nebo 3 v 1 nebo 4 v 1 se liší jen na počet - kg - ovoce. . . . .

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já bych se ještě chtěla zeptat, jestli to někdo ví. Želírovací cukr 3+1 je ten přípravek, ale k němu se ještě přidává klasický cukr asi 250g, nebo ne? Nebo je i želírovací cukr přímo 3+1 ten větší, kde se už cukr nepřidává?:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Śárko, dám na tebe!;-), zítra tady budou švestičky od kámošky ze zahrady a syn mi už dříve donesl 3 pytle, musela jsem se podělit s kámoškama, jinak bychom v tom malém bytě zakopávali o švestky:-D

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    JANI, třetí léto dělám marmelády v pekárně a nádoba je OK ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Neí to jinak, použij tedy normální hrnec a stejný postup a je to supeeeeeer

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No jo, ale ty spagi nemáš pekárnu, tak normálně v hrnci? Napiš mi to třeba do vzkazů, to bude asi maličko jinak.;-) Já to nechci dělat v pekárně, píšou tam, že je lepší si na to pořídit jinou nádobu, že kyselina z ovoce může tu nádobu poškodit a to víš, už ji asi znova nevyhraju!:-)):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Věrka. (neregistrovaný/á) - ano máš pravdu i s tím názvem - rozvárka:-*:-*:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    My jsme je doma taky dělali a říkali jsme jim rozvárka. Já teď dělávám ty co se do nich přidává trochu octa a cukru, pak se nechají odpočinout a druhý den se teprve dělají ale né úplně na kaši a ty se teda vůbec nakazí a jsou dobrý.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani není a jsou skvělý, dělám je od babky už hooodně dlouho a vřele doporučuju :-!:-!:-!:-!:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Śári a není to spíš pak džem?:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: švestkový džem švestková marmeláda v pekárně švestková marmeláda v domácí pekárně švestková rozvárka švestkový džem recept švestková marmeláda z domácí pekárny marmelády a džemy recepty ze švestek jablečná rozvárka švestkový džem v domácí pekárně zelirovaci cukr švestky v domácí pekárně marmelada ze švestek švestky recepty džem domácí švestková marmeláda rozvarka rozvarka ze svestek džem ze švestek marmeláda v domací pekárně ovocná rozvárka rozvarka že scestek

Zapomněl/a jsem heslo