Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí omáčka

Kuřecí omáčka je klasika která nikdy nezklame. Je jemná, smetanově lahodná, ideální pro celou rodinu. Díky šťavnatému kuřecímu masu a krémové omáčce, se skvěle hodí k rýži, těstovinám nebo knedlíkům.

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie620 kJ /
148 kcal
Bílkoviny4,58 g
Tuky0,84 g
Vláknina3,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy28,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme 2 litry vody. Vložíme očištěné s kůží nebo bez kuřecí čtvrtky. Přidáme na čtvrtky nakrájenou zeleninu, všechno koření a sůl. Krok 2: Vaříme asi 45 minut. Krok 3: Z vývaru vyndáme maso i zeleninu. Krok 4: Maso obereme, zeleninu rozmačkáme. Vložíme zpět do vývaru. Přivedeme k varu. Krok 5: Zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě (200 ml), povaříme tak dlouho jak je kdo zvyklý (cca 5 min), přilijeme smetanu, promícháme a máme hotovo. Krok 6: Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

TIP: Desatero rad na téma kuře na paprice

Zveřejněno 27. 5. 2012

Poznámka autorky Iness

Naše ratolesti se po této omáčce jen oblizují :-) Já jsem podávala s domácím kynutým knedlíkem podle receptu: www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedlik/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6Zr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6Zr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrá, zahuštěná omáčka. 😊

Uvařila jsem téměř dle receptu. Fotografie přiložena s hravým dvojbarevným knedlíkem podle Helly a zároveň dle odkazu z komentářů michsamant. Podle tohoto odkazu jsem dělal celý knedlíkový recept. Dokonalé inspirace. Ještě k receptu na omáčku: neměla jsem petržel, nahradila jsem ji celerem a nedávala mrkev. Do hotové omáčky jsem po asi 8 minutách přidala lžíci octa. Omáčka je chutná.

Martina Kováčová 2. 2. 2016 15:52
omáčky sa robievaju že sa pridá vývar dobrý.tu je to naopak.či sa dá do múky vývar alebo múka do vývaru je uuplne jedno lebo aj tak ztoho vynde omááááčka.chválim recept a vyskuušam.mnam

Anička:Protože jsem je z osobních důvodů žádala o smazání mého účtu, v čemž mi nevyhověli. Smazala jsem tedy alespoň své fotky a ONI je ,,naházeli'' zpátky (některé v jiném pořadí).

No k tomuhle by se měli adminové ozvat. Vy jste přeházeli fotky??? Proč by to dělali:-?:-?

jarda Kadic: Omáčka byla na třetím fotu. Admini mi fotky přeházeli:-//.

Omačky nět, tolka knedle, pěkné, ale......:-O:-O:-O:-)

Michal:
Díky Míšo, každý podle své chuti jak má rád ;-). Jsem ráda, že chutnalo:-).

Tak jsem tam přidal ještě mléko a zakysanou smetanu a moc dobrý. Dík za nápad :-))

mňam, tak tohle také můžeme:yes::-D a nerozčiluj se nad komentáři typu vývar zahuštěný moukou - nebo se spíše zeptej, zda jedí omáčky typu voda, voda ... my né a tak zahušťuji na 90% také moukou

Holky moc děkuji za podporu:-K

Tématické fráze:
kuřecí omáčka, omáčka z kuřete, omáčka ke kuřeti, kureci omacky, omacky z kureciho, kureci macka, kuře omáčka, omáčka z kuřecího, recepty z kuřete omáčky, kuřecí omáčka recept, kuřecí omáčky recepty, omáčka s kuřete, omačky z kuřete, omáčka kuřecí, omáčka z kuřecího vývaru, kure na omacku, omáčka s kuřetem, omacka s kureciho, omačky ke kuřeti, recept na kuřecí omáčku

Suroviny:
kuře čtvrtky, mrkev, petržel, smetana, paprika sušená sladká, koření nové koření, sůl, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu