

Omáčka z pečených rajčat, fazolí a kuřecího masa
Suroviny
- 2 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
- 1 sklenka rajčat (pečených, viz. poznámka)
- 1 rajčatový protlak (malý)
- 1 plechovka fazolí ve slaném nálevu
- špetka cukru
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, vložíme na rozpálený olej, osolíme a restujeme. K masu přidáme pečená rajčata, protlak, špetku cukru, podlijeme vodou a dusíme zhruba 15 minut.
Poté přidáme slité fazole, prohřejeme, dochutíme solí a cukrem. V případě, že někdo nemá pečená rajčata, lze postupovat následovně.
Připravíme si 1 plechovku loupaných rajčat nebo čerstvá rajčata zbavená slupek, pokrájíme, stačí na větší kusy a dáme na pánev, s trochou olivového oleje. Zasypeme hojně bylinkami (rozmarýn, tymián, bazalka), posekaným česnekem, zakápneme octem balsamiko, jemně osolíme a přidáme nejlépe třtinový cukr. Pak necháme zvolna probublávat alespoň půl hodiny.
Poznámka od kuchařky
Pečená rajčata http://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Omáčka z pečených rajčat, fazolí a kuřecího masa
-
1974andrea: Máš krásné, čisté foto
-
1974andrea: já jsem našla včera ve zdravých receptech jeden postup, tak jsem to zkusila, ale vidím, že ty rajčata se šťávou jsou lepší, zkusím recept tedy podle Tvého odkazu, díky
-
varilamyskakasicku:Tohle ale nejsou sušená, ale pečená rajčata, která jsou i se šťávou a to je rozdíl.
-
1974andrea:aha, tak já jsem to včera pekla, pak jsem to dala do sklenic, okořenila a zalila olivovým olejem, sice jsem to jen zkoušela, ale asi je to úplně blbě, takže, jak píšeš, takže bez oleje? Musí se sterilovat pak?? Také bych chtěla poznat nějaký rychlý recept na tato rajčata, tak to zde studuji, co je nejlepší, jsou šíleně drahá kupovaná, tak se musím na vše kouknout ještě jednou
-
Super nápad
-
-
varilamyskakasicku:Jsaký jiný recept myslíš Ivčo, na pečená trajčata je odkaz v poznámce
-
No to musí být dobrůtka, jenomže fazole, ani jeden je ze zdravotních důvodů nemůžeme, udělám je aspoň klukovi a jednu lžíci od něj koštnu.
-
Toto vypadá velice jedle nejen podle krásného fota,ale i podle u nás velmi oblíbených surovin
-
tak takovouhle červenou omáčku máme rádi
-
Tak toto mi tady po hromadě těch všch dortů sedlo, já jsem včera v noci pekla ta rajčata v té otevřené troubě na 60 stupňů po dobu 2-3 hodin, spala jsem celý den a tak jsem pekla až tak pozdě v noci,ale rostla jsem
, pak jsem je okořenila a zalila vše olivovým olejem, ale nemáš tady někde jiný recept, Andrej?? Já je dělalapodle tisku. Já bych ten Tvůj oběd udělala také, ale nemám fazole v plechovce a nemůžu ven, ten můj muž by mi donesl asi hrách
, jako ho znám, takže fajne, někdy ty recepty odezní docela rychle, co? Moc prima recept, dumám co přidám k těm rajčatům
-
Říkal jsem si, že to asi bude ten slaný :) jen jistota je vždy lepší.
Jinak právě jím .... fazolačkuTakže tohle přeci jen si bude muset trošku počkat
Připomněla jste, že jsem ji nevyfotil a nedal sem -
medmic:Já to tam radši opravím na ten slaný nálev, ale v rajčatovém by to šlo taky
Díky
-
1974andrea: mně jde o to, že sterilované kupuju jen fazolky (lusky). U fazolí znám buď slaný nebo rajčatovy (různě ochucený) nálev, ale možná mi něco ještě uniklo.
-
medmic:Třeba ve slaném