Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosové řezy

Vyzkoušejte tyto snadné hrníčkové řezy s kokosem. Jsou velmi rychle hotové a budou chutnat dětem i dospělým. Všechny suroviny stačí jen jednoduše smíchat a nalít na plech. Volitelně pak můžete hotový moučník doplnit polevou dle vlastní chuti.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 856 kJ /
9 048 kcal
Bílkoviny114,36 g
Tuky567,62 g
Vláknina80,00 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 669 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy830,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady. Troubu včas vyhřejeme na 170-180 °C. Krok 2: Pečeme na hlubokém plechu vyloženém pečicím papírem asi 40 minut. Propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí být po vyjmutí suchá. Krok 3: Moučník necháme dobře vychladit a buď ho můžeme zdobit polevou, nebo jen posypat cukrem. Krok 4: Na polevu rozpustíme tuk v kastrůlku. Poté do něj přidáme cukr a kakao a dobře promícháme. Nakonec naředíme mlékem nebo vodou tak, aby se poleva dala dobře roztírat. Krok 5: Polevu naneseme stěrkou na moučník a necháme krátce zatuhnout.

TIP: Oblíbené moučníky na plechu

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y6z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y6z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Právě se chladí,až nakrájím,tak přidám foto,vypadá skvěle,polevu jsem udělala -cukr,kakao,rum, máslo😋

Výborné řezy. Navíc jsem přidala ještě dvě středně velká, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a lžičku skořice. Nechala jsem jen tak, bez polevy <3

Skvělá buchta, jednoduchá, nadychaná, super.

opravdu supeeeeeer:-p

Ratajská 2. 12. 2016 18:51
Zrovna dnes jsem je dělala,jsou opravdu super a polela čok. rumovou polevou:yes::yes::yes::yes:

Lepší dárek, než je tenhle recept, jsem si k dnešnímu svátku žen nemohla přát :-D. Mám horečku, od rána tu kolem mně mužská část mé velké rodiny hopsá. Uvařili oběd o třech chodech a litovali, že dnes nebude nic dobrého ke kafíčku. Nepozorovaně jsem vnikla do kuchyně, smíchala suroviny a nechala je práci dokončit. Navrch vyrobili citronovou polevu a plech zmizel jak nic. Sice mi nepopřáli, ale to jim dnes rozhodně odpouštím :-)). Díky Marto!!!
http://www.fler.cz/may

smilekikca 28. 9. 2014 12:45
tyto rezy jsou super.:yes: na nastevu prisla teta miluje kokos tak
jsem je udelala byli vyborne:-K

Jednoduché ,rychlé a dobré .Jen trochu cukru jsem ubrala :yes::yes::yes::-)

Dala jsem míň cukru a příště dám možná ještě míň. Upekla jsem, neodolala a ochutnala ještě vlažné. Jsou opravdu výborné. :-p

Řezy se právě chladí,jestli budou tak dobré jak vypadají tak se těším jak si pochutnáme :-8
Ještě jsem přelila čokoládou,posílám zaslouženého bodíka.

Dala by som si, mnaam :-p:-p
www.ligot.sk

Ahoj, tak jsem dnska recept vyzkoušel, je super. Když jsem si tu přečetl Vaše komentáře, někdo tu píšete něco o Margotce. To mě navedlo k vylepšení receptu. Na řez jsem udělal polevu, kterou mám po babičce - 250 g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 2 lžíce horké vody, 100 g rozpuštěného másla. To se celé zamíchá a nalije na horký řez. Celé ještě posype kokosem. A je to opravdu jak Margotka. :-)

Jojo 262 6. 5. 2013 15:36
martina2105: jo jo jo

čekala jsem návštěvu a trochu se zpozdila tak že jsem nemohla moučník stihnout:-(. měla jsem asi čtvrt hodiny :-O a pak jsem našla tenhle rychlí recept:-!.Zbývalo mi asi deset minut a tak jsem jen smíchala všechny suroviny a předehrála troubu:-*. všechny ingredience jsem měla po ruce doma :-8 .Než se řezy pekli , bavila jsem návštěvu a po sladké tečce:-p jsem všem musela tisknout tento recept:yes:. díky;-)

Tématické fráze:
moučníky a řezy recepty, čokoládovo kokosový řez, řezy s kokosem, malibu rezy, kokosový moučník z prostřeno, čokoládovo-kokosový řez, moučník s kokosem, moučníky s kokosem, recepty s kokosem, dobrý moučník s kokosem, recepty řezy, řezy bez vajec, čokoládovo-kokosové řezy, kokosový dort z prostřeno, jablečný sen recept prostřeno, kokosový moučník z prostřeno recept, čokoládovo kokosový řez recept, andělské řezy s kokosem, recepty na rezy a moucniky, malibu řezy recept

Suroviny:
mouka polohrubá, kokos strouhaný, cukr krupice, mléko, olej, vejce, kypřící prášek, máslo, kakao, cukr moučkový, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu