Závitky z vepřové pečeně
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře ochucené omáčky si přijdou na své.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 886 kJ / 1 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,91 g |
Tuky | 85,44 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 5,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky pečeně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na plátky položíme anglickou slaninu, na proužky nakrájenou jednu okurku a polovinu papriky. Přiložíme hranolek sýra, závitky pevně svineme a sepneme jehlou na ptáčky.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo (olej) a závitky ze všech stran opečeme.
Poté podlijeme vývarem z kostí nebo vodou a pod poklicí zvolna dusíme cca 20 minut.
Dle potřeby podléváme. Krok 3: K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou papriku, okurku, zbylé proužky červené sterilované papriky a cibuli. Podusíme společně do úplného změknutí masa ještě asi 10-15 minut, dochutíme lákem z okurek. Krok 4: Zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaného ve lžíci vody. Podáváme nejlépe s rýží, hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Poté podlijeme vývarem z kostí nebo vodou a pod poklicí zvolna dusíme cca 20 minut.
Dle potřeby podléváme. Krok 3: K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou papriku, okurku, zbylé proužky červené sterilované papriky a cibuli. Podusíme společně do úplného změknutí masa ještě asi 10-15 minut, dochutíme lákem z okurek. Krok 4: Zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaného ve lžíci vody. Podáváme nejlépe s rýží, hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Zveřejněno 5. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z vepřové pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w64G
Moje poznámka
Závitky z vepřové pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w64G
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
sýr,
okurky sterilované,
paprika čerstvá bílá,
paprika sterilovaná,
cibule,
sádlo,
škrob,
vývar masový
Komentáře (14)
Mužská část rodiny,nevím proč, nemá ráda červenou papriku, tak bude holt zelená ze skleníku
Hezké sváteční dny ,Maruško