Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce
Drůbeží maso je zpravidla skvělou volbou, pokud vás tlačí čas a potřebujete opravdu rychle uvařit. Vyzkoušejte tuto směs kousků masa s drobnými žampiony, která je dochucená směsí tymiánu, česneku a hořčice.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 547 kJ / 609 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,75 g |
Tuky | 33,32 g |
Vláknina | 3,03 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 311 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 10,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, mírně osolíme a obalíme v mouce. V rozehřáté hluboké pánvi na másle opečeme do zlaté barvy a přidáme žampiony. Pokud nemáme přímo maličké použijeme větší, nakrájené na poloviny nebo třetiny.
Krok 2: Ve druhé pánvi osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. V části vývaru (asi 50 ml) rozmícháme s česnekem a hořčicí špetku tymiánu podrceného v hmoždíři.
Krok 3: K masu a žampionům přidáme osmaženou cibuli, promícháme, podléváme po částech vývarem a na sníženém stupni tepla cibuli rozdusíme.
Krok 4: Následně zalijeme maso v pánvi rozmíchaným vývarem s kořením. Povaříme krátce, přilijeme smetanu a necháme jen přejít var.
Krok 5: Dle potřeby dosolíme a odstavíme. Nemusíme již zahušťovat, o to se postarala cibule i mouka z obaleného masa. Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 15. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZY5A
Moje poznámka
Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZY5A
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 12 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 12 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 10 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 10 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 11 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 12 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 13 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 14 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 14 hodinami
Suroviny:
maso drůbeží,
sůl,
mouka hladká,
ghee,
žampióny,
cibule,
vývar kuřecí,
tymián,
česnek granulovaný,
hořčice,
smetana
Komentáře (14)
Pěkný zbytek dne přeji…
Přeji pěkný večer.
Tvou onáčku si uvařím, ta se mi líbí.
Dobrou noc.