Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Velmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou křupavé sladké kapustičky. Tato kombinace vás dostane.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 396 kJ / 573 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,36 g |
| Tuky | 17,93 g |
| Vláknina | 32,30 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 68,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme.
Krok 2: Plátky masa očistíme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na prkýnku si je otočíme delší stranou k sobě a každý plátek masa rozřízneme na 3 pruhy. Nedořízneme až ke konci, na okraji necháme cca 2 cm kousek masa v celku.
Krok 3: Na každý pruh položíme plátek česnekového boku a maso zapleteme do copánku. Na obou stranách zajistíme párátkem, aby se uzenina při pečení neposunula stranou.
Krok 4: Na rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy cibuli, přidáme česnek, promícháme a přendáme do pekáče.
Krok 5: Na cibulový základ položíme copánky, podlijeme vývarem a přiklopíme víkem. Pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 175 °C.
Krok 6: Mezitím si nachystáme kapustičky. Kapustičkám odřízneme košťál a sloupneme nehezké svrchní lístky. Celé kapustičky dáme na 2 minuty do osolené vroucí vody. Poté je scedíme a dáme na chvilku do misky se studenou vodou.
Krok 7: Pekáček vytáhneme z trouby, odklopíme víko a kolem masa dáme scezené kapustičky. Copánky přelijeme šťávou a pekáček bez víka dáme nazpět do trouby. Teplotu zvýšíme a 10 minut dopékáme na barvu.
Krok 8: Na talíři přelijeme šťávou a obložíme kapustičkami. Na přílohu se hodí například šťouchané brambory s mrkví.
Zveřejněno 27. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0n4
Moje poznámka
Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0n4
Nejnovější recepty
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 12 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 12 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podzimní kotleta
ZdenaUvizlova před 3 minutami
Francouzský hruškový koláč
boomgo před 22 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Blanc@ před 1 hodinou
Bramboračka
JanaPav před 11 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 13 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 14 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 14 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 14 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 14 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
bok česnekový,
vývar masový,
kapusta růžičková,
sádlo,
sůl
Komentáře (5)