Královské rohlíky
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené rohlíky jsou lehounké, syrovátku na chuti v nich určitě příjemně poznáte.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 049 kJ / 2 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,63 g |
| Tuky | 35,03 g |
| Vláknina | 15,76 g |
| Cholesterol | 25 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 390,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse dobře promícháme všechny suroviny na omládek. Mísu zakryjeme čistou utěrkou proti osychání a takto omládek necháme kynout v teplé místnosti 45-60 minut.
Krok 2: K hotovému omládku přidáme všechny ostatní suroviny a ručně nebo v robotu uhněteme hladké a pružné těsto, které necháme v zakryté míse asi hodinu vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto přesuneme z mísy na pracovní plochu a rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého dílu uděláme bulku. Pokud se těsto lepí, pracovní plochu lehce posypeme moukou.
Krok 4: Bulky necháme asi 10 minut odpočinout a poté je rozválíme a smotáme do rohlíků.
Krok 5: Rohlíky uložíme na plech vyložený pečicím papírem, a necháme kynout ještě asi 35-45 minut.
Krok 6: Troubu rozehřejeme na 230 °C.
Krok 7: Vykynuté rohlíky potřeme vodou nebo vejcem, rozšlehaným s trochou vody a zprudka pečeme ve vyhřáté troubě 8-10 minut.
Krok 8: Upečené rohlíky necháme vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 26. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královské rohlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yYB
Moje poznámka
Královské rohlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yYB
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 58 minutami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 15 minutami
Kuřecí čína
mcmiruska před 31 minutami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 56 minutami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 57 minutami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 1 hodinou
Tvarohové lívance
boomgo před 1 hodinou
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 15 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
voda,
mouka hladká,
cukr krupice,
syrovátka sušená,
sádlo,
sůl
Komentáře (5)