Snídaňová vejce Benedikt
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je dokonalý. Neváhejte a připravte si tuto pochoutku třeba k nedělní snídani.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 108,94 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 13,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme holandskou omáčku ve vodní lázni. Do většího hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu.
Krok 2: Do žáruvzdorné misky, kterou dáme na hrnec s vroucí vodou, dáme žloutky, citronovou šťávu a sůl a šleháme až do světlé pěny.
Krok 3: Jakmile dosáhneme šleháním světlé pěny, postupně do ní přidáváme opatrně rozpuštěné máslo. Důkladně šleháme, dokud se máslo nespojí s vejci do krémové textury. Hotovou omáčku dáme stranou.
Krok 4: Na přípravu pošírovaného vejce přivedeme v hrnci vodu k varu a přidáme do ní ocet. Pomocí lžíce pak vytvoříme ve vodě vír, do jehož rotujícího středu opatrně vložíme vyklepnuté vejce. Takto vaříme vejce 2-3 minuty.
Krok 5: Vejce vyjmeme z vody a servírujeme.
Krok 6: Na plátek toustu dáme sušenou šunku, na ni pošírované vejce a zalijeme holandskou omáčkou. Na ozdobu posypeme uzenou paprikou a nasekanou pažitkou.
Zveřejněno 7. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Moje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
šunka sušená,
chléb toustový,
ocet,
pažitka,
paprika sušená uzená,
žloutek,
ocet,
máslo,
sůl
Komentáře (2)