Domácí zmrzlina dvou chutí
Domácí lahodné zmrzlině se nic nevyrovná. V letních dnech jistě oceníte zásobu skvělé vanilkové a čokoládové zmrzliny ve vašem mrazáku. S našim receptem ji zvládne hravě připravit opravdu každý.
Suroviny pro 2 dávky
2dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 050 kJ / 1 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 172,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 160 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme dohladka.
Krok 2: Přilijeme Salko a znova prošleháme. Jakmile máme hladký krém, rozdělíme jej do dvou misek.
Krok 3: Do jedné přidáme vanilkový extrakt, promícháme a uložíme do mrazáku na 24 hodin nebo alespoň přes noc.
Krok 4: Do druhé misky se smetanovým krémem přidáme vysokoprocentní hořkou čokoládu, kterou jsme s trochou mléka rozpustili ve vodní lázni. Opět dobře promícháme a uložíme do mrazáku.
Zveřejněno 28. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zmrzlina dvou chutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2VD
Moje poznámka
Domácí zmrzlina dvou chutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2VD
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 36 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 1 hodinou
Kuřecí čína
Cikitaka před 1 hodinou
Švestková buchta
ctomala před 1 hodinou
Švestková povidla
ctomala před 1 hodinou
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 4 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 4 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 5 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 5 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
salko,
extrakt vanilkový,
čokoláda hořká,
mléko
Komentáře (2)