Dušené španělské hovězí-Ropa vieja

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Hovězí maso 16 názorů

Suroviny

1 kg zadního hovězího masa
5 stroužků česneku
trochu oleje
1 zelená paprika
trochu hrášku
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce nakrájené koriandrové natě
1 lžíce bílého vinného octa
240 ml rajského protlaku
500 ml hovězího vývaru
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, tak 4x4 cm.

  2. Rozehřejeme v kastrole půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda a pak ho přendáme do misky.

  3. Přidáme zbylý olej na který dáme pokrájený česnek, drobně pokrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky,opékáme 5 minut a pak dáme zpátky maso, kmín,koriandr, ocet, rajský protlak, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou.

  4. Na mírném ohni dusíme nejméně 1 hodinu, až je maso prostě dokonale měkké.

Poznámka

Nejlepší přílohou je rýže, ale mohou být i těstoviny, nebo opečené brambory.

Recept pochází z Glancu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené španělské hovězí-Ropa vieja

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Michaela Medkova: Míšo, jsem moc ráda, že chutnalo a že budeš recept někdy opakovat-díky :yes:

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes bylo k obědu a moc nám chutnalo:yes::-* Díky za recept, uložím mezi oblíbené

    Odpovědět

  • zdenek zdenek(neregistrovaný)

    je to naprostá delikatesa, která se musí ale dělat přesně podle receptu, tady to vypadá sorry jako perkelt. Sofrito ...pastu je potřeba udělat samostatně a pečené hovězí natrhat na drobné kousky

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-O:-pTa šťávička;-)+6 bodík letí:yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Výbušná :yes: - úžasná barva omáčky.:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Teda Výbušná, to mě opravdu potěšilo, že jsi to ukuchtila a od tebe je to obvzlášť příjemné;-) a ještě mě těší víc to, že jste si pochutnali:-p,nám to také chutnalo moc. Tvoje fotka je jak z VIP časopisu, až svítí jako neon-supr a děláš divy.
    MÁŠ ve fotoalbu velikosti Pidi-štěňátek.;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    takze az dnes prisiel rad na ropa viej. su tu recepty dva a vyskusam aj ten od drobka...nemala som zeler, tak ako prvy robim bibin...maso som mala nakrajane na drobnejsie, takze mam z toho skoro nieco ako gulas, ale nech to uz ma formu akukolvek je to vyborne jedlo. mam urobenu aj ryzu, ale popravde, nic sa nevyrovna kusku makkeho celozrnneho chleba...pripadala som si ako u mojich prarodicoch...tam sa korkou vytieralo vsetko docista...tak som aj ja vyzerala dnes. bibi +

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Až nyní si všímám více takovýchto jídel, co jsme začali dělat "KUSKUS" a zachutnal nám . Hodí se vždy, když nevíme co dělat. Je to úžasně rychlí. Jani prima . Máš sice opožděně, ale přece +bodík.

    Odpovědět

  • kordy kordy(neregistrovaný)

    caw sem si vsiml ze sul sice je napsana v surovinach ale v postupu ne je mi to jasne ze je potreba ji pouzit ale clovek co se nezamysli na ni zapomene!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tuto dobrotu jsme měli včera k obědu a bude i dneska, je to moc dobrý a chuťí je to zase úplně něco jiného, než na co jsme zvyklí. Přidala jsem 2 fotky v mém podání:-)

    Peter, nechci s Tebou polemizovat zda je či není ta mana španělská, nevím, proč by to tam psali. Jinak nikdo netvrdí, že je to španělské jídlo, prostě se to tak jmenuje. Španělsko znám velmi dobře, jejich kuchyni také a proto bych si tipla, že to může být jejich pokrm. Hezkou neděli.;-):yes:

    Odpovědět

  • Peter Peter(neregistrovaný)

    To nie je spanielske jedlo. ale kubánske. Pripravuje sa zo zvyskov (preklad znamená Staré prádlo...).

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Omlouvám se. ale fotku jsem dal k receptu který jsem právě na žádost přidal. Nemám rád "tupláky" recepty, ale ono kromě jména je to poněkud jiné.
    No a protože jsem ještě neobědvali, přidám fotku na talíři později.:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Drobku, prosím, prosím, když to dnes vaříš, dej tam fotku;-):-8, já to budu dělat tento týden, tak aby to pod receptem bylo veselejší:-D a díky.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    toto jedlo si davam urcite na vyskusanie, hovadzie na tento sposob u nas frci, musim pockat ale az na leto...minula som komplet zasoby koriandru a musim pockat na novu urodu.
    drobek urcite by si mohol aj svoju variantu vlozit, zeler a mrkva, nie je to, co koriander...vznikne maso uplne inej chuti.

    Odpovědět

  • maris maris

    Drobku a nemůžeš nám ty " cancourky " vyfotit ?;-):-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: dušené hovězí rop recepty španělské jídlo hovězí na švestkách hovězi maso po španělsku hovezi dusene dušené hovězí kostky dušené hovězí maso hovězí zadní dušené dušené hovězí zadní španělské hovězí maso hovadzie maso dusene roztrhaný španělský ptáček spanelske kostky hovadzie dusene španělské jídlo recept španělské recepty španělský ptáček z hovězích líček pokrmy z duseneho hoveziho masa hovězi po španělesku

Zapomněl/a jsem heslo