Guláš na jedničku
Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré, díky tomu bude guláš pikantní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 461 kJ / 1 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,73 g |
| Tuky | 70,93 g |
| Vláknina | 26,68 g |
| Cholesterol | 407 mg |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 44,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozmačkáme na prkénku s trochou soli.
Krok 2: Sádlo rozehřejeme v kastrolu nebo v hluboké pánvi. Přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Pak přidáme česnek a mletou papriku a smažíme, až začne vonět a měnit barvu do tmavší červené. V tuto chvíli přidáme maso. Postupně, aby se neochladil hrnec.
Krok 3: Maso osmahneme ze všech stran - stále mícháme. Přidáme zbytek koření. Zalijeme horkým vývarem (asi tak 1 cm) a dusíme do měkka. Osolíme podle chuti.
Krok 4: Když je maso měkké, za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku přes čajové sítko, nevzniknou tak hrudky. Hustotu odhadneme během míchání. Vaříme ještě 15 minut, občas zamícháme.
Krok 5: Podáváme s bramborami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 26. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš na jedničku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7GG
Moje poznámka
Guláš na jedničku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7GG
Nejnovější recepty
Belgické lanýže
Přidáno před 47 minutami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 1 hodinou
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 4 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
[email protected] před 12 minutami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 1 hodinou
Koňakové košíčky
kvetka před 1 hodinou
Hovězí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Lada008 před 2 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 3 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 3 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 3 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
sádlo,
vývar masový,
mouka polohrubá,
sůl
Komentáře (6)
Pokud napřed přidáte papriku a až pak bude restovat maso, tak vám guláš zhořkne.