Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 263 kJ / 4 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 195,65 g |
| Tuky | 324,45 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 591 mg |
| Sodík | 5,79 g |
| Sůl | 14,01 g |
| Sacharidy | 149,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, až vypustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 2: Do mísy dáme mleté maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím namočili do vlahého mléka a vymačkali.
Krok 3: Maso rukama pořádně promícháme a přidáme sůl a koření. Sůl a pepř přidáváme opatrně podle druhu hořčice. Jakmile maso drží při sobě vyndáme ho z mísy a ještě zpracujeme. Vytvarujeme šišku a uhladíme ji rukou namočenou ve studené vodě.
Krok 4: Pekáč vyložíme pečicím papírem, vložíme sekanou a potřeme připravenou směsí. Pečeme odkryté na 180 °C.
Krok 5: V průběhu pečení potíráme směsí a podléváme pivem.
Zveřejněno 7. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná v hořčicové směsi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0O6V
Moje poznámka
Sekaná v hořčicové směsi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0O6V
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
aby sekaná nepopraskala,
sekaná recept,
směs ze sekané,
sekana z jehneciho,
pečení směsi na sekanou,
sekaná aby nepopraskala,
potěr na sekanou,
aby nepopraskala sekaná,
potěr na na sekanou,
sekaná,
jak péci sekanou, co udělat aby nepopraskala,
dobrá sekaná,
co se sekanou,
jehněčí sekaná,
recept sekana smes,
směs na sekanou,
sekaná potěr,
potěr na domácí sekanou,
jak udelat směs na sekanou,
recepty na sekanou
Suroviny:
maso mleté,
slanina,
cibule,
rohlík,
mléko,
česnek,
tymián čerstvý,
majoránka,
petrželka,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř mletý,
hořčice dijonská,
pivo světlé,
olej,
paprika sušená sladká
Komentáře (21)
Ještě pochopila jsem dobře - hořčici dáváš i dovnitř masa, že?