Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka s mrkví

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NadezdaIvanovna

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: velký hrnec

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie149 kJ /
36 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, petržel a celer oškrábat a nastrouhat na jemno. Nastrouhanou zeleninu orestovat na másle, zalít vodou, osolit a dát vařit. Květák rozebrat, stačí na velké kusy, košťál očistit a vše dát vařit k zelenině. Krok 2: Až je květák měkký, košťál vyndat a růžičky rozšťouchat v polévce třeba štouchačkou na brambory nebo co je k dispozici. Na závěr nalít do polévky mléko, dochutit podravkou a chvíli povařit.

Zveřejněno 15. 4. 2011

Poznámka autorky NadezdaIvanovna

Když je v akci květák, tak je to nejen velmi dobrá, ale i levná polévka :) Mléka dávám podle oka, není potřeba moc. Polévka by měla být hustá, takže je dobré nechat vodu vyvařit nebo jí nedávat příliš. Podravka není nutná, když je v základu dost zeleniny, tak je polévka samá chuť i bez ní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MEvA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MEvA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná polévka.

Výborná! Trochu jsem ji vybavil kurkumou a ten kontrast že zelenou petrželkou je pastvou pro oči. Vynechal jsem podravku (příliš soli) <3:yes:

Polévku jsem musela změnit, místo celeru jsem dala řapíkatý celer a petržel jsem taky neměla :D a nic zeleného taky ne :P Tak aspoň sušenou petrželku :DDD a dodala jsem muškátový oříšek a vajíčko na konci :-Q

Mirka Svobodová 15. 12. 2017 09:50
Tak ta je naprosto skvěláááá:yes::yes::yes:

Prehledla jsem, ze se ma kostal pred mixovanim vyndat... je trochu hořka, strasna skoda, jinak by byla vyborna, zkusim brzy jeste jednou presne podle receptu:yes:

Vyzkoušeno, základ jsem dělala na cibuli na másle, lehce zaprášeno špaldovou moukou. Výborná, hutná.:yes:

já jsem přidala ještě cibuli a drcený kmín. A pak jsem to rozmixovala na krémovou. Mléko jsem nedávala Můj syn prý nemá květák rád,... a tuto polévku snědl, tak rychle, že jsem mu ani nestihla říct, že je květáková :-)

Gábina Teršová 4. 3. 2014 18:52
Vynikající :) já jsem nakonci ještě přidala rozkvedlané vajíčko :)

Moc dobrá polévka, opravdu jsem si pochutnala. Místo podravky jsem použila domácí směs polévkových bylinek (sušený libeček, petrželku a pažitku). :yes:

Tématické fráze:
květáková polévka, květáková polévka recept, dobrá květáková polévka, kvetakova s mrkvi, klasická květáková polévka, mrkvovo květáková polévka, domaci kvetakova polevka, krémová květáková polévka s mrkví, recept na květákovou polévku s mrkví, polévka z mrkve, polevka s mrkví a kvetakem, květáková po, mrkev recepty, květákovo mrkvová polévka, květáková polévka s mrkví a knedlíčky, mrkvovokvetakova polevka, polevka kvetak mrkev, recept polévka květák mrkev, celer, mrkev/polevky, kvetaková

Suroviny:
květák, mrkev, petržel, celer, mléko, máslo, sůl, podravka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu