Vepřové ragú na víně a zelenině
Směs masa a zeleniny z pánve je oblíbeným jídlem na všední i nevšední dny. Z kousků vepřového masa můžeme připravit skvělé a chutné ragú, které doplníme rajčaty, bylinkami a aromatickým vínem. S jeho přípravou nám může pomoci i pomalý hrnec.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 085 kJ / 1 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,66 g |
Tuky | 64,91 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 775 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 41,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, dáme do zipsáčku se lžičkou oleje a bylinkami nejlépe přes noc nebo alespoň na 1 hodinu předem před vařením.
Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu, kromě rajčat a restujeme cca 5 minut. Poté vložíme maso s bylinkami a ještě restujeme ze všech stran než se zatáhne.
Krok 3: Přidáme bobkový list, protlak, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté dusíme pod poklicí a na snížené teplotě.
Krok 4: Necháme probublávat do úplného změknutí masa dle potřeby 60-75 minut za občasného promíchání a podlévání vroucí vodou (nebo vývarem). Odstraníme stonky bylinek a bobkový list.
Krok 5: Dle chuti dosolíme, podle kyselosti rajčat a protlaku/pasty dosladíme špetkou cukru. Podáváme s těstovinami nebo rýží posypané strouhaným parmezánem
Zveřejněno 22. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ragú na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRo3N
Moje poznámka
Vepřové ragú na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRo3N
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 4 minutami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 13 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
olej olivový,
pasta rajčatová,
rajče,
víno,
bobkový list,
rozmarýn,
tymián
Komentáře (1)