Pečeně z divočáka
Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným smetanou, brusinkami a houbami, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 458 kJ / 1 543 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,63 g |
| Tuky | 66,72 g |
| Vláknina | 9,76 g |
| Cholesterol | 431 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 32,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a prošpikujeme částí slaniny. Nakrájíme na plátky, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme mletým pepřem.
Krok 2: V pánvi částečně vyškvaříme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a plátky masa po obou stranách opečeme. Pak je vyjmeme a se snítkou rozmarýnu rozložíme do pekáče.
Krok 3: Do pánve vlijeme trochu vody, ocet a víno. Přivedeme k varu a nálevem maso přelijeme.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou. Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou. Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečeně z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69Gy
Moje poznámka
Pečeně z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69Gy
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 6 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
poirotka před 24 minutami
Zeleninové rizoto s bulgurem
Ongbac3 před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 3 hodinami
Matcha kuličky
veronika_straka před 3 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí langoše
Tunislav před 4 hodinami
Ořechové úly
Panova před 4 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 4 hodinami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 4 hodinami
Žloutkové dortíčky
Panova před 4 hodinami
Suroviny:
maso z divočáka,
slanina,
víno červené,
česnek,
ocet,
smetana,
brusinky sušené,
houby,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn
Komentáře (1)