Žampionová paštika
Žampionová paštika je vynikající alternativou k těm masovým. Její příprava je navíc rychlá a snadná. Portské víno, slanina a směs koření dávají paštice autentickou chuť. Určitě stojí za vyzkoušení.
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájené žampiony opečeme na másle, vyndáme z pánve a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Restujeme tak dlouho, až slanina pustí tuk a cibule zesklovatí. Ke konci přidáme utřený česnek.
Krok 2: Žampiony vrátíme zpět do pánve, přidáme koření, víno, osolíme, nepatrně podlijeme a dusíme 10 minut. Tekutinu necháme vydusit, zaprášíme moukou a 5 minut provaříme.
Krok 3: Vše rozmixujeme na hladkou hmotu a naplníme do nádoby. Můžeme zalít 3 lžícemi chladnoucího rozpuštěného másla. Paštiku necháme v lednici do druhého dne ztuhnout.
Zveřejněno 19. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp7R
Moje poznámka
Žampionová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp7R
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 12 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 17 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 19 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 21 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 8 hodinami
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 9 hodinami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Makronky
mares-mikulas před 11 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 13 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 13 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 14 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 16 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 16 hodinami
Suroviny:
žampióny,
cibule,
česnek,
máslo,
slanina,
mouka hladká,
víno portské,
vývar masový,
sůl,
koření paštikové,
koření houbová variace,
máslo
Komentáře (1)