

Polentový koláč s mangoldem a cibulí
Suroviny
- 1/2 hrnku instantní polenty
- 250 ml vody
- 250 ml mléka
- 1 polévková lžíce másla
- 1 polévková lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
- sůl
- pepř
- Dále:
- 1 červená cibule
- hrst čerstvého spařeného mangoldu ( nebo špenátu)
- 3 vejce
- 125 ml smetany
- sýr feta nebo balkánský ( kdo má rád, dá kozí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 180°C a pečící formu ( já měla klasickou dortovou) vymažeme máslem.
Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách přisypáváme krupici, promícháváme asi 5 minut, aby se nevytvořily hrudky.
Sejmeme z ohně, vmícháme máslo a parmazán, osolíme a opepříme.
Vlijeme do formy a poklademe mangoldem a pokrájenou cibulí.
Vejce smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na koláč.
Nakonec poklademe kousky sýru.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polentový koláč s mangoldem a cibulí
-
Katastrophe:Náhodou jsem objevila tvůj komentář, nezlob se, že jsem se neozvala
. Moc děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že se recept v rodině ujal
-
Byl to můj první recept s polentou a musím říct, že to byla skvělá volba
Mamka si hned brala recept, také už ho zkoušela a byla nadšená
A navíc každý dobrý recept na mangold se hodí(ať ho stíháme jíst rychleji než slimáci)
-
Všem děkuju za milé komentáře
-
moc fajn receptík, to by mi moc chutnalo Andrejko
-
Moc hezký koláček
+14
-
-
Bibinka:Jani, jasně, píšu to i v surovinách, že lze použít i špenát
. Je to moc dobrý
-
1974andrea:Andrejko, to je v každém případě velmi zvláštní a jistě dobrý recept, prostě prima
Místo mangoldu jde jistě použít listy špenátu ap. Z mangoldu jsem nedělala ani fň, ale dávám 12.bod
-
týý jo.. to je teda frajer
jak tam vznešeně hačá, namyšlenec.. moc dobře ví, je moooc dobrý
prostě chlap
-
Chutě pro mě naprosto neznámé, ale vypadá to velmi jedle.
-
varilamyskakasicku:je to kukuričná kaša, ak spravíš hustú - stuhne., napr. ako krupičná kaša. U nás frčí opekaná polenta, teda vychladnutá - rozprestretá na plechu (peč. papier), pokrájaná a opečená.
-
magdalenka: ona se dává ztuhnout? Aha, tak vidíš, já o tom nic nevím, tak se ráda poučím, ještě jsem s polentou nikdy s nepracovala
jen vídám z polenty jen samé pěkné recepty
-
maris: maruš, jo u dělání nové střechy - gulášky a pod, co, udělej bigos
-
maris:No to víš, při práci vyhládne a to musí potom přijít na řadu pořádné syté jídlo
-
1974andrea: teď máš volné pole,
, děláme novou střechu, vařím a vařím, ale klasiku, nevím, jestli bych např. s tímto koláčkem z polenty uspěla