Batátová kořeněná polévka
Ve dnech s chladným a nepříjemným počasím přijde vhod krémová polévka, která zahřeje i zasytí. Kromě skvělé chuti potěší i krásnou vůní. Nakonec ji zahustíme červenou čočkou a zjemníme kokosovým mlékem.
Postup přípravy
Krok 1: Batáty a mrkev oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky.
Krok 2: V hrnci orestujeme na oleji oloupanou cibulku nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní nasekaný zázvor, česnek a najemno nastrouhanou kurkumu. Promícháme a po minutě do hrnce přidáme batáty s mrkví, chilli, skořici, římský kmín a koriandr. Vše promícháme a společně 1-2 minuty prohřejeme.
Krok 3: K zelenině vlijeme vývar a přidáme čočku. Přivedeme k varu a poté necháme probublávat na středním plamenu za občasného promíchání do změknutí zeleniny.
Krok 4: Poté polévku rozmixujeme dohladka, dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou. Dle chuti ji zjemníme kokosovým mlékem a již jen krátce prohřejeme.
Zveřejněno 28. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátová kořeněná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDYwg
Moje poznámka
Batátová kořeněná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDYwg
Nejnovější recepty
Květákový řízek
Přidáno před 46 sekundami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 22 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 23 minutami
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 1 hodinou
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 1 hodinou
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 2 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 3 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 3 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 4 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
zázvor,
česnek,
kurkuma,
batáty,
mrkev,
chilli,
skořice,
římský kmín mletý,
koriandr,
vývar zeleninový,
čočka červená,
mléko kokosové
Komentáře (1)