Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placičky z červené čočky

Pokud přemýšlíte, jak zařadit do svého jídelníčku více luštěnin, jsou tyto zeleninové placičky z červené čočky skvělou volbou. Vychutnáte si je samostatně jako svačinu, nebo jako hlavní chod třeba s vařenými bramborami.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chladnutí

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou čočku vsypeme do vroucího zeleninového vývaru a pět minut povaříme. Pak čočku scedíme a necháme okapat. Vývar z vaření čočky dáme stranou. Krok 2: Mrkev s pórkem očistíme, opláchneme a nakrájíme. Krok 3: V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme trochu kari koření, zeleninu, osolíme, opepříme a orestujeme. Krok 4: Pak mírně podlijeme vývarem z čočky a dusíme, až mrkev změkne. Tekutinu zcela vyvaříme a směs necháme zchladnout. Krok 5: Po zchladnutí do směsi vmícháme vejce, čočku, dochutíme prolisovaným česnekem a solí. Krok 6: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 7: Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme z hmoty malé placičky. Můžeme použít kulaté tvořítko. Krok 8: Pečeme asi 20-25 minut.

TIP: Další inspirace na využití červené čočky

Zveřejněno 6. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placičky z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8l6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placičky z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8l6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Placičky z červené čočky mám moc ráda, dělám je trošku jinak a s radostí váš recept vyzkouším. 😊

Suroviny:
čočka červená, cibule, česnek, vejce, pórek, mrkev, sůl, pepř mletý, koření kari, vývar zeleninový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu