Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc od Fróni

Příprava domácího sulcu se může zdát poněkud pracná a zdlouhavá, ale sami uvidíte, že výsledek stojí za to. Kvalitní a poctivý sulc, který v obchodě nekoupíte, můžete připravit podle následujícího receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fotr.jan

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min + doba chladnutí a tuhnutí

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava, + doba chladnutí a tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechno oprané maso vložíme do osolené vody s pepřem, aby bylo ponořeno a vaříme je, až odpadává od kosti asi 2-3 hodiny. Krok 2: Ke konci vaření přidáme k poloměkkému masu kořenovou zeleninu i cibuli, podle chuti přikyselíme octem a dovaříme. Krok 3: Uvařené maso, kůže i zeleninu pokrájíme na kostičky, dáme do misky a procedíme na to vývar. Je-li ho mnoho, trochu jej svaříme. Zamícháme, aby maso nezůstalo u dna a sulc dáme do chladu ztuhnout. Nikdy nedáváme na mráz, protože by zřídl. Krok 4: Ztuhlý sulc vyklopíme a dáme k němu drobně nakrájenou cibuli, ocet a tlučený pepř. Do sulcu můžeme přidat i telecí maso a nožky, popřípadě kližku.

TIP: Časté chyby při přípravě sulcu

Zveřejněno 10. 11. 2024

Poznámka autora fotr.jan

Máme-li jen tučnější maso z hlavy, přidáme kousek masa libového nebo vepřové kolínko. Nožky a kůže dáváme hlavně pro jejich kližnatost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc od Fróni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO52W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc od Fróni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO52W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlava vepřová, kůže vepřová, cibule, zelenina kořenová, pepř celý, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu