Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Zhruba v půlce března začíná sezóna bylinky typické pro jarní dny - medvědího česneku. Tuto aromatickou bylinku jemně česnekové chuti v kuchyni zužitkujete ve spoustě různých pokrmů. Přidat ji můžete třeba také do špaldových bochánků s parmezánem.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo.
Krok 2: Medvědí česnek omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. V misce smícháme mouku, sůl, kypřicí prášek a parmezán.
Krok 3: Do těsta zapracujeme kousky změklého másla. Těsto promneme prsty tak, jako když děláme drobenku. Přidáme medvědí česnek, mléko a opět zapracujeme. Těsto bude mírně lepit.
Krok 4: Těsto vyklopíme na připravený plech a pomocí rukou vytvarujeme obdélník. Ten pomocí ostrého nože nařízneme na bochánky (velikost je na vás), úplně je však nedokrajujeme.
Krok 5: Těsto potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící mléka, posypeme parmezánem a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 12-15 minut dozlatova.
Zveřejněno 4. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R65nY
Moje poznámka
Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R65nY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
sůl,
kypřící prášek,
máslo,
sýr parmazán strouhaný,
mléko,
žloutek,
česnek mědvědí,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (1)