Rebarbora v karamelu na cokoliv
Rebarbora v karamelu je jednoduchý, ale efektní způsob, jak povýšit každodenní dezerty na gurmánský zážitek. Hodí se na palačinky, lívance, jogurt, zmrzlinu nebo i do koláče. Stačí pár surovin a pár minut – a vznikne voňavá, sladkokyselá dobrota.
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a při nízké teplotě ho necháme bez míchání pozvolna rozpustit.
Krok 2: Ke konci rozpouštění, kdy už cukr mění barvu už mícháme a připravíme zlatavý až světle hnědý karamel.
Krok 3: S opatrností zalijeme horkou vodou a karamel rozvaříme.
Krok 4: Po dobu přípravy karamelu oloupeme rebarboru, nakrájíme ji na kousky a vhodíme do vařící vody. Vaříme ji jen velmi krátce, cca minutu a scedíme.
Krok 5: Rebarboru přidáme do karamelu a velmi krátce ji při opatrném promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 11. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQXx
Moje poznámka
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQXx
Nejnovější recepty
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky se sýrem a šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí steak s houbovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený patizon
Přidáno před 11 hodinami
Rýžový nákyp bez laktózy
Přidáno před 12 hodinami
Plněná rajčata III
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Kiki před 6 minutami
Sváteční maková bábovka
Edlsek před 27 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
Macek2511 před 38 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Stepankova před 1 hodinou
Moje muffiny
Mili5 před 1 hodinou
Třený borůvkový koláč s drobenkou
icecube58 před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
wimra před 2 hodinami
Olejový koláč s ostružinami
wimra před 2 hodinami
Kuře na másle a česneku
poirotka před 3 hodinami
Francouzské řízečky
Veramik před 5 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
rebarbora,
voda
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0