Pečený vepřový bůček na cibuli
Pečený vepřový bůček patří k oblíbené klasice české kuchyně. Tento je pečený na cibuli a česneku, a ovoněný šalvějí. Skvěle se k němu hodí dušený špenát a bramborový knedlík, ale pokud si radi pochutnáte na pečeném masu i po studenu, s chlebem, tady určitě nešlápnete vedle.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 730 kJ / 2 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,48 g |
Tuky | 224,10 g |
Vláknina | 32,66 g |
Cholesterol | 345 mg |
Sodík | 907 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 71,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 3: Česnek rozebreme na stroužky a oloupeme je. Polovinu z nich prolisujeme a zbytek nasekáme najemno.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Kečup promícháme se šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
Krok 6: Maso osolíme, posypeme kmínem a do zářezů vtlačíme najemno nasekaný česnek.
Krok 7: Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme asi 30 minut.
Krok 8: Potom maso otočíme a potřeme kečupovou směsí.
Krok 9: Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme doměkka dalších asi 45 minut. V průběhu pečení bůček poléváme výpekem.
Krok 10: Měkké maso vyjmeme z pekáče, nakrájíme na porce a podáváme s dušeným špenátem, bramborovým knedlíkem a smaženou cibulí.
Krok 11: Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený. Stačí jen nakrájet maso na plátky a podávat s kyselou okurkou a čerstvým chlebem.
Zveřejněno 17. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený vepřový bůček na cibuli
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKwm
Moje poznámka
Pečený vepřový bůček na cibuli
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NKwm
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 15 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 17 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 3 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 4 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 6 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 8 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 8 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší recept na vepřový bůček,
nejlepsi peceny bucek,
pečený vepřový bok s kostí,
pečený bůček s kostí,
recepty pečený vepřový bůček na česneku,
pečený bůček,
peceme bucek,
pečený bůček se špenátem,
pečený bůček na česneku,
pečený vepřový bůček,
bůček na cibuli,
vepřový bůček na česneku,
veprovy bucek,
vepřový buček s kosti recepty,
buček bez kosti,
vepřový bůček recepty,
pečený bůček plátky,
vepřový bůček s kostí,
pečený bůček na plátky,
pečený vepřový bok
Suroviny:
bůček vepřový,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibule,
šalvěj sušená,
sůl,
kmín drcený,
kečup sladký,
vývar masový
Komentáře (22)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Opravdu mnam.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
ale ta fotka se zelím je děsná ... podle této fotky bych to nevařila