Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačková ovocná bublanina

Moučníkem, který symbolizuje léto v českých domácnostech, je oblíbená bublanina. Šlehačková bublanina je krásně nadýchaná jako obláček a je plná letního ovoce - třešní, rybízu a borůvek. Neváhejte a pusťte se do její přípravy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x33 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Třešně vypeckujeme a rybíz odstopkujeme. Ovoce propláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. K žloutkům přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a ušleháme hladký krém. Krok 4: Ve druhé misce vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Krok 5: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Do žloutkové směsi přidáme citronovou kůru a střídavě přidáváme mouku a smetanu. Krok 6: Ušleháme hladký krém, do kterého opatrně vmícháme tuhý sníh. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a poklademe ovocem. Krok 8: Vložíme do trouby na dolní příčku a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 9: Bublaninu po upečení necháme vychladnout. Před podáváním ji hojně pocukrujeme.

TIP: Mug cake - bublanina do hrníčku

Zveřejněno 26. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxDq7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxDq7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, sůl, ovoce, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu