Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačková ovocná bublanina

Moučníkem, který symbolizuje léto v českých domácnostech, je oblíbená bublanina. Šlehačková bublanina je krásně nadýchaná jako obláček a je plná letního ovoce - třešní, rybízu a borůvek. Neváhejte a pusťte se do její přípravy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x33 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Třešně vypeckujeme a rybíz odstopkujeme. Ovoce propláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. K žloutkům přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a ušleháme hladký krém. Krok 4: Ve druhé misce vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Krok 5: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Do žloutkové směsi přidáme citronovou kůru a střídavě přidáváme mouku a smetanu. Krok 6: Ušleháme hladký krém, do kterého opatrně vmícháme tuhý sníh. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a poklademe ovocem. Krok 8: Vložíme do trouby na dolní příčku a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 9: Bublaninu po upečení necháme vychladnout. Před podáváním ji hojně pocukrujeme.

TIP: Mug cake - bublanina do hrníčku

Zveřejněno 26. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková ovocná bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxDq7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková ovocná bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxDq7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, sůl, ovoce, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu