Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová směs na cokoli

Období bohaté cuketové sklizně je zde, a každý recept na upotřebení této letní zeleniny přijde vhod. Cuketová směs se zeleninou, příjemně vonící po estragonu a oreganu, je velice univerzální. Podávat ji můžete jako lehký zeleninový pokrm, nebo přidat pod maso.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek sloupneme a nasekáme, omytá rajčátka nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti. Krok 2: Papriky zbavíme semeníků a omyté nakrájíme na proužky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Krok 3: Do velké rozehřáté pánve dáme na olej restovat mírně osolenou cibuli do sklovita, přidáme papriky a restujeme ještě zhruba 5 minut za občasného promíchání. Krok 4: Přidáme cuketu, česnek a rajčátka a ještě restujeme, podle potřeby můžeme podlít 100 ml vody. Krok 5: Přidáme rajčatovou pastu, sušené bylinky a opět mírně podlijeme a podusíme. Dle chuti dosolíme. Krok 6: Získanou směs s chutnou šťávou můžeme podávat jako lehký zeleninový pokrm, nebo přidat pod různé maso, či smíchat s rýží nebo těstovinami, nebo můžeme zavařit na další použití na zimu.

TIP: Rychlé recepty z cukety - přehled

Zveřejněno 2. 7. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Dle chuti může každý přidat i jinou zeleninu a najít ještě další použití velmi variabilní směsi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová směs na cokoli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGxG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová směs na cokoli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGxG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

krásný recept, zaujalo mě použití estragonu 😊 směsi jsou mé oblíbené, obzvlášť v létě. S těstovinami musí být opravdu skvělá 😍

lenka.janatkova: :-K Děkuji za komentář, u nás velmi oblíbená, v sezóně zavařuji několik druhů a vždy přijde vhod. :-K Přeji krásný den.

Suroviny:
olej olivový, cibule, cuketa, kapie červená, paprika, rajče cherry, chilli, česnek, pasta rajčatová, koření oregáno sušené, sušená bazalka, estragon, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu