Tzatziki
Tzatziki – osvěžující řecká klasika z jogurtu, okurky a česneku. Skvěle doplní grilovaná jídla, pečivo i zeleninu. Lehký dip, který chutná létem a nikdy nezklame jednoduchostí ani chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Okurku nastrouháme nahrubo, lehce ji osolíme a dáme do sítka vypotit alespoň na 30 minut.
Krok 2: Do druhého sítka dáme čisté plátýnko a vyklopíme do něj jogurt. Necháme také alespoň 30 minut vykapat.
Krok 3: Mátu nasekáme. Stroužek česneku oloupeme a nastrouháme najemno.
Krok 4: Z okurky vymačkáme přebytečnou vodu, vložíme do mísy a promícháme s jogurtem.
Krok 5: Přidáme nasekanou mátu, kopr, citronovou šťávu, olej, česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a podáváme ideálně vychlazené.
Zveřejněno 12. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tzatziki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x4Xn
Moje poznámka
Tzatziki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x4Xn
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 18 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 18 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 18 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 18 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 8 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 17 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 39 minutami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 44 minutami
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 49 minutami
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 52 minutami
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
iFanoush před 1 hodinou
Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Grilované krevety
Monkrizova před 1 hodinou
Suroviny:
jogurt řecký,
olej olivový,
okurka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
kopr,
šťáva citronová,
česnek,
máta,
olej olivový
Komentáře (2)