Krůtí pastrami
Krůtí pastrami je dietnější varianta klasického receptu z hovězího. Díky dlouhému marinování získá z koření maximum chuti a příprava na grilu vše krásně podtrhne. Tenké plátky pastrami si nejlépe vychutnáte na žitném chlebu s hořčicí a kyselou okurkou.
Postup přípravy
Krok 1: V hmoždíři nadrtíme koriandrová semínka a přesypeme je do misky. Přidáme hnědý cukr, sladkou papriku, hořčičné semínko, špetku muškátového květu, mletý zázvor, drcený černý pepř a nadrobno nakrájený česnek. Vše důkladně promícháme, aby se koření rovnoměrně spojilo.
Krok 2: Krůtí prsa zlehka nasolíme a rovnoměrně ze všech stran posypeme připravenou kořenicí směsí. Koření důkladně vmasírujeme do masa. Takto připravené maso uložíme do lednice a necháme odležet alespoň 24 hodin, ideálně přikryté nebo ve vzduchotěsné nádobě.
Krok 3: Gril rozehřejeme na nízkou teplotu kolem 110 °C. Grilovací rošt lehce potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Do ohniště přidáme dřevěné špalíky – k drůbežímu masu se nejlépe hodí ovocné dřevo, jako broskvoň nebo jabloň. Do středu masa zapíchneme termosondu, abychom mohli průběžně sledovat vnitřní teplotu.
Krok 4: Maso grilujeme nepřímou metodou, dokud nedosáhne teploty zhruba 64 °C. Poté ho zabalíme do alobalu, aby se nepřipálil povrch, a vrátíme zpět do grilu. Pokračujeme v grilování až do cílové teploty 74 °C – v tomto bodě je maso bezpečně propečené a zůstává šťavnaté.
Krok 5: Po grilování necháme maso odpočívat přibližně 30 minut, ideálně zabalené v alobalu a uložené v přenosném termoboxu. Díky tomu se šťávy v mase rovnoměrně rozloží.
Krok 6: Krůtí pastrami nakrájíme na tenké plátky. Na krajíc žitného chleba natřeme vrstvu hrubozrnné francouzské hořčice, poklademe plátky masa, přidáme nakládané okurky a přiklopíme druhým krajícem chleba. Podáváme ideálně teplé nebo vlažné, jako vydatný sendvič na oběd nebo večeři.
Zveřejněno 16. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí pastrami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxDK2
Moje poznámka
Krůtí pastrami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxDK2
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 50 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
sůl,
cukr třtinový,
paprika sušená sladká,
česnek,
koriandr,
pepř černý,
zázvor mletý,
květ muškátový,
semínka hořčičná
Komentáře (2)