Vymazlený hovězí guláš
Pokud hledáte recept na opravdu vymazlený guláš, vyzkoušejte tento připravený z hovězího vývaru. Díky dvojímu vaření je maso opravdu krásně měkké a rajčatový protlak dodá guláši plnou chuť a krásnou barvu. Na závěr jej můžete zahustit dle vlastních preferencí.
Postup přípravy
Krok 1: Prvně připravíme hovězí vývar. Do hrnce dáme na malé kostky nakrájené hovězí maso, které na troše oleje orestujeme.
Krok 2: Poté přidáme na střední kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Opět trochu orestujeme.
Krok 3: Vše poté zalijeme cca 500 ml vody, přidáme cibuli, 3 stroužky česneku, sůl, celý pepř, bobkový list a nové koření. Vývar vaříme cca 60 minut.
Krok 4: Po 60 minutách vyjmeme veškerou zeleninu a maso.
Krok 5: V novém hrnci na dvou lžících sádla osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Orestujeme ji dozlatova, poté k ní přidáme maso a též trochu orestujeme.
Krok 6: Zasypeme červenou paprikou, kterou párkrát promícháme, ale nerestujeme příliš dlouho, aby nezhořkla.
Krok 7: Poté zalijeme vývarem, který jsme si předtím připravili, a přidáme rajčatový protlak.
Krok 8: Přidáme sůl, pepř a kmín dle chuti.
Krok 9: Opět vaříme cca 60 minut, aby maso bylo hezky křehké.
Krok 10: Na závěr zahustíme chlebem nebo jíškou.
Krok 11: Guláš podáváme s brambory, těstovinami, knedlíkem nebo chlebem.
Zveřejněno 23. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlený hovězí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2DNV
Moje poznámka
Vymazlený hovězí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2DNV
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 3 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 14 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 18 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší langoše
LUCAH před 26 minutami
Posvícenské ořechy
brtna před 37 minutami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 44 minutami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 2 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 2 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 2 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 2 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
česnek,
cibule,
maso hovězí,
protlak rajčatový,
sádlo,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
paprika čerstvá červená,
pepř mletý,
sůl,
jíška
Komentáře (5)
Já normální guláš podle ostatních nemám moc v lásce, takže pokud je někdo další takový, co normální klasicky guláš neocení, tak tohle je fajn alternativa.