Rybízový kynutý koláč
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto receptem se Vám určitě podaří.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35 x 25 cm nebo kulatá koláčová forma o průměru 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 685 kJ / 1 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,68 g |
Tuky | 31,03 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 822 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 233,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Posypeme částí cukru a mísu přikryjeme, třeba utěrkou. Droždí asi po 10 minutách zvětší objem a na povrchu utvoří hustou pěnu.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny. Mléko přiléváme po částech, podle potřeby a vypracujeme středně tuhé hladké těsto. Můžeme ručně vařečkou, ale třeba robot tuhle práci zvládne rychleji. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout do dvojnásobného objemu, klidně i hodinu.
Krok 3: Suroviny na drobenku společně promícháme a prsty promneme.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Vykynuté těsto roztlačíme rukama do sádlem vymazaného plechu nebo kulaté koláčové formy a posypeme očištěnými kuličkami rybízu a nakonec posypeme drobenkou.
Krok 6: Pečeme v předem nahřáté troubě 20–30 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAG2
Moje poznámka
Rybízový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAG2
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 49 minutami
Kynuté zelňáky se škvarky
HanaS92 před 2 hodinami
Švýcarské kokosové sušenky
HanaS92 před 4 hodinami
Křehké máslové sušenky
HanaS92 před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
PavlaHr před 5 hodinami
Brambůrky v mikrovlnce
Eliska123jidlo před 7 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Pikantní švestkové chutney
rprenosilova před 9 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
zizimar před 9 hodinami
Švestková buchta
pe3cek před 10 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
kůra citronová,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
žloutek,
olej,
mléko,
drobenka,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
sádlo,
rybíz
Komentáře (7)