Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené bedly s česnekem

Bedly jsou oblíbené pro svoji charakteristickou oříškovou chuť a nejčastěji je známe v podobě řízků. Vyzkoušejte připravit smažené bedly na česneku. Směs si nejlépe vychutnáte na dokřupava usmažených topinkách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Klobouky očistíme a překrájíme. Stroužky česneku oloupeme, tři stroužky nakrájíme a jeden ponecháme na pomazání pečiva. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej. Přidáme bedly, osolíme bylinkovou solí, lehce opepříme a okmínujeme. Krok 3: Restujeme na střední teplotě zhruba 8 minut. Pak přidáme nakrájený česnek, petrželku a odstavíme. Krok 4: Pečivo osmažíme na oleji (nebo na sucho) a potřeme zbylým česnekem. Krok 5: Teplou směs podáváme na topinkách.

TIP: Bedly na kmíně - rychlovka z lesních hub

Zveřejněno 7. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené bedly s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYX57

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené bedly s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYX57

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba bedla, česnek, olej, sůl bylinková, pepř mletý, kmín drcený, pečivo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu