Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou

Slané cuketové palačinky jsou skvělou alternativou k těm klasickým – jsou nadýchané, svěží a krásně ladí s pikantní masovo-zeleninovou náplní. Tento recept je ideální pro letní oběd nebo večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby odložení cukety a těstíčka

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby odložení cukety a těstíčka)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mladou cuketu i se slupkou nastrouháme nahrubo, osolíme, necháme na cedníčku hodinu vykapat. Poté zbytek tekutiny ještě vymačkáme. Krok 2: Mrkev nastrouháme najemno a vymačkáme z ní co nejvíce tekutiny. Krok 3: Palačinky: mléko, vajíčka, mouku a olej prošleháme metličkou dohladka (mouku přidáváme postupně) a těsto necháme 30 minut odstát. Krok 4: Do těsta přidáme strouhanou mrkev a cuketu, dle chuti ještě osolíme, opepříme a zamícháme. Krok 5: Pánev (průměr 24 cm) potřeme olejem a upečeme na ní 4 palačinky. Krok 6: Na náplň osmahneme na másle na klínky nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přihodíme pokrájené maso na nudličky a restujeme. Krok 7: Přidáme nakrájenou mrkev, papriky, ředkvičky, žampiony, hrášek, kukuřici, osolíme a opepříme. Vše podusíme doměkka a nakonec přidáme cibulovou nať. Krok 8: Palačinky naplníme směsí masa a zeleniny a podáváme.

TIP: Palačinky naslano - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 7. 8. 2025

Poznámka autorky Handour

Směs zeleniny: mrkev, barevné papriky, ředkvičky, kukuřice, hrášek, žampiony a jiné

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER194

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER194

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, mouka hladká, vejce, olej, cuketa, mrkev, olej, sůl, pepř mletý, kýta vepřová, zelenina, cibule, sádlo, máslo, nať cibulová, sůl, pepř mletý, koření grilovací

Přidat fotografie receptu